Tässä on tarkat tiedot Nokia N900:n ennakkotilausten toimituksista

Markus Lehtiniitty
18. marraskuuta, 2009 20:06

Nokian ensimmäisen myös puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-laitteen, N900:n, markkinoilletulo Suomessa on jo hyvin lähellä. Nyt toimitusaikatauluista on saatu esiin uutta, tarkempaa tietoa.
Nokian omat jälleenmyyntikanavat aloittavat puhelinten toimitukset ensimmäisinä. Nokian oma verkkokauppa, Nokia Online Kauppa, aloittaa laitteiden toimitukset kuluvan viikon perjantaina, 20. marraskuuta. Ensimmäiset Online Kaupan toimittamat N900:t lienevät tilaajillaan ensi viikon maanantaina - lisäksi kaikkien N900-ennakkotilausten pitäisi löytää tiensä toimitustavasta riippumatta tilaajille asti ensi viikon aikana.
Nokian Helsingin Nokia Aleksanterinkatu -lippulaivamyymälä tuo N900:n myyntiin ensi viikon perjantaina, 27. marraskuuta, jolloin se alkaa luovuttamaan sen kautta tehtyjä ennakkotilauksia sekä myy laitteita, jos niitä ennakkotilauksista yli.
Kaikki muut jälleenmyyjät, mukaan lukien operaattorit, saavat aloittaa N900:n myynnin niin, että asiakkailla laitteet ovat 4. joulukuuta, eli viikon 50 perjantaina. Tällöin laitetta löytyy jälleenmyyjäliikkeiden hyllyistä, ja ennakkotilatut laitteet saapuvat tilaajilleen. Ainakin Saunalahti on kertonut lähettävänsä ennakkotilatut N900:t matkaan jo heti 3. joulukuuta. Myös Sonera kertoo verkkokauppansa sivuilla N900-toimitusten alkavan tilausjärjestyksessä viikolla 49.
Nokian omien jälleenmyyntikanavien hinnoittelu on monia muita kanavia merkittävästi kalliimpaa, joten monet ovat tilanneet laitteensa muualta. Nämä tilaajat saavat odottaa N900:aa vielä yli pari viikkoa.
Puhelinvertailu.comin testattavaksi N900 saapui jo kuluvan viikon maanantaina. Olemmekin jo julkaisseet laitteesta ensikokemuksemme sekä pyytäneet lukijoitamme esittämään siihen liittyviä kysymyksiä, joihin tulemme vastaamaan ensi viikon aikana.
N900:sta merkittävän tekee sen Maemo 5 -käyttöjärjestelmä. Kyseessä on Nokian tulevaisuuden kannalta erittäin merkittävä alusta, jota on kehitetty jo pitkään, mutta nyt N900:ssä on ensimmäistä kertaa mukana myös puhelintoiminnot, ja näin ollen laite kiinnostaa huomattavasti useampia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.