Opera Mobile 10:n testiversio nyt myös Windows Mobilelle

Markus Lehtiniitty
19. marraskuuta, 2009 14:31

Norjalainen Opera Software on tuonut tulevan Opera Mobile 10 -mobiiliselaimensa beetatestiversion nyt saataville myös Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle. Aiemmin kyseinen selainversio on ollut vasta saataville Symbian S60 -puhelimille.
Opera Mobile 10 beta on nyt ladattavissa sekä Windows Mobilella varustettuihin että myös Symbian-käyttöjärjestelmällisiin puhelimiin tietokoneen kautta Operan omilta sivuilta. Vaihtoehtoinen lataustapa on suoraan puhelimella osoitteesta m.opera.com/mobile. Selain on luonnollisestikin ilmainen.
Opera Mobile 10:n tukemat Windows Mobile -versiot ovat Standard- sekä Professional -painokset 6.5:stä, 6.1:stä, 6.0:sta sekä 5 Pocket PC:stä.
Uuden Opera Mobile 10 -version mukanaan tuomiin uusiin toimintoihin lukeutuvat uudistettu käyttöliittymä, useiden sivujen auki pitämisen mahdollistavat välilehdet, Speed Dial -sivupikavalinnat, salasanojen hallinta sekä Opera Turbo -ominaisuus, joka nopeuttaa sivujen lataamista kierrättämällä ne Operan palvelinten kautta, jonka myötä ladattavaa kertyy vähemmän.
Opera Mobile on Operan monipuolisempi mobiiliselain lähinnä peruspuhelimiin tarkoitetun Opera Mini 5:n rinnalla. Opera Ministä tuorein versio on parhaillaan Opera Mini 5 beta, ja se vastaa uudistuksiltaan Opera Mobile 10:tä. Opera pyrkii luomaan tietokoneiden työpöytäselaimestaan, Mobilesta ja Ministä yhtenäisen kokonaisuuden, johon myös esimerkiksi käyttöliittymien yhdistäminen tähtää.
Windows Mobile -puhelinten vakioselain, Internet Explorer Mobile, on vielä uusimmassakin Windows Mobile 6.5:n mukana tulevassa versiossaan melko heikko kokonaisuus, joten parempien selainvaihtoehtojen saatavilletulo lienee erittäin iloinen asia monille Windows-puhelinten käyttäjille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.