Miten menee Nokian Ovi Storella?

Markus Lehtiniitty
20. marraskuuta, 2009 17:12

Nokia käynnisti oman Ovi Store -kauppansa toukokuun loppupuolella. Kauppa on siis ollut auki noin viiden kuukauden verran, joten sen menestyksestä voidaan vetää jo jonkinmoisia johtopäätöksiä.
Forum Nokian palvelujen markkinoinnista vastaava Bill Perry on kertonut omassa henkilökohtaisessa blogissaan muutamia tilastoja Ovi Storen osalta 26. päivästä toukokuuta 31. päivään lokakuuta. Tarkkoja lukuja ladatun sisällön määrästä Perrykään ei kuitenkaan ole kertonut, kuten ei Nokiakaan. Tästä voisi päätellä, että kaupan menestys ei ole ollut ainakaan kovin huikeaa.
Seuraavat tiedot Ovi Storen kehityksestä Perry blogissaan jakaa:

Merkittävin tietohan näistä on viimeisenä kerrottu. 70 prosentin kuukausikasvu on erittäin vaikuttavaa, mutta jos lähtötaso on ollut kovin matala, ei varsinaiset latauslukemat sitä vielä ole. Näin varmasti onkin, ja tämän takia Nokia ei lukuja ainakaan toistaiseksi halua julkaista.
Ovi Storen menestystä on luonnollista verrata Applen iPhone-käyttöjärjestelmän App Storeen, joka on selkeä johtaja kauppojen saralla niin sovellus- kuin myös latausmäärien osalta. Kun App Storen keskimääräiset latausluvut huitelevat reilusti yli 100 miljoonassa sovelluksessa kuukautta kohti, ei Ovi Store ole vielä viiden kuukauden aikana välttämättä yltänyt edes 100 miljoonaan. Aiemminhan on uutisoitu ensimmäisen kolmen kuukauden latausmäärän olleen kymmenen miljoonaa sisältökohdetta. Huomioitavaa on myös, että Ovi Storesta löytyy siis sovelluksien ohella muuta sisältöä kuten videoita ja taustakuvia.
Ovi Storen kasvava menestys, josta 70 prosentin kuukausikasvu syyskuusta lokakuuhun kiistatta kertoo, antaa kuitenkin Nokialle jonkinmoista toivoa. Ehkä Nokia pystyy lopulta voittamaan massallaan tälläkin osa-alueella. Ovi Storen merkitys Nokian tulevaisuuden kannalta kuitenkin on, jollei nyt elintärkeä, niin ainakin merkittävä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.