Sony Ericsson ei tuo XPERIA X1:lle Windows Mobile 6.5 -päivitystä

Markus Lehtiniitty
20. marraskuuta, 2009 14:27

Sony Ericssonin XPERIA X1 -puhelimelle ei ole tulossa virallista Windows Mobile 6.5 -päivitystä. Asiasta on kertonut CNET Asian Crave-blogi.
Sony Ericsson XPERIA X1 on varustettu Microsoftin Windows Mobile 6.1 -käyttöjärjestelmällä. Osa Windows-puhelinten valmistajista on tuonut tuoreen Windws Mobile 6.5:n päivityksenä vanhoihin laitteisiinsa, mutta Sony Ericsson ei siis tule kuulumaan tähän joukkoon.
Epävirallisia teitä Windows Mobile 6.5:n voi kuitenkin XPERIA X1:een saada - ohjeita tähän löytyy muun muassa xda-developers-keskustelupalstalta. Epävirallisten ROM:ien asentaminen saattaa kuitenkin johtaa erilaisiin ongelmiin, joten se ei ole suositeltavaa kaikille käyttäjille.
Windows Mobile 6.5:n tuomiin tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat tietyiltä osin uudistettu käyttöliittymä, Windows Marketplace for Mobile -sovelluskauppa esiasennettuna sekä merkittävästi parannettu Internet Explorer Mobile -internetselain Flash Lite -tuella.
Aiemmin olemme kertoneet Windows Mobile 6.5 -päivitysten saapumisesta HTC Touch Diamond2:lle, HTC Touch Pro2:lle ja HTC Snapille, Toshiba TG01:lle sekä Samsungin suunnitelmista päivitysten tuomisesta sen Omnia-puhelimiin. Sony Ericsson XPERIA X1 ei kuitenkaan ole suinkaan ainoa ilman Windows Mobile 6.5:tä jäävä huippupuhelin, sillä esimerkiksi HTC:n Touch HD:lle päivitystä ei tulla tarjoamaan.
Sony Ericsson on tuomassa markkinoille XPERIA X2 -mallia, joka on XPERIA X1:n melko suora seuraaja ja varustettu myös Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.