Tässä on Motorolan seuraava Android-puhelin - Motus

Markus Lehtiniitty
20. marraskuuta, 2009 16:27

Motorola on toistaiseksi virallisesti julkistanut kaksi Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta: CLIQ/DEXT:n sekä DROID/MILESTONE:n. Lisäksi aiemmin laajemmin julkisuuteen on vuotanut Calgary-kehitysnimellinen malli. Nyt on kuitenkin saatu tietoja Motus-kehitysnimellisestä, Googlen Androidilla varustetusta uudesta puhelimesta.
Teknisten tietojen ohella Motuksesta on paljastunut myös oheinen, erittäin heikkolaatuinen kuva. Kuva tuli julkisuuteen MotoFan.ru-sivuston keskustelupalstan kautta.
Motuksen teknisistä tiedoista puolestaan on kertonut AndroidAndMe-sivusto. Mielenkiintoisinta Motuksessa on kuitenkin sen rakenne - oheisessa kuvassa rakenne näyttää melko erikoiselta, sillä näyttö- ja näppäimistöosan kytkeytymistä toisiinsa on melko vaikea hahmottaa. Motuksen rakenne on kuitenkin niin sanottu käänteinen simpukkarakenne - lisäksi takaa löytyy vielä suuntaohjain.
Teknisiltä ominaisuuksiltaan Motus asettuu ehdottomasti DROID/MILESTONE:n alapuolelle, mutta melko lähelle edullisempaa CLIQ/DEXT-mallia. Motuksen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 3,1 tuuman kosketusnäyttö 320x480 pikselin HVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin kamera LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, 528 megahertsin Qualcomm MSM7201A -suoritin, 512 megatavua ROM-muistia, 256 megatavua RAM-muistia sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. Motuksessa käytössä oleva Android-versio on joko 1.5 tai 1.6 (ei siis uudempi Android 2.0), jonka päällä pyörii MOTOBLUR-käyttöliittymä.
Motus tukee GSM- ja WCDMA-verkkoja, GSM-verkkoja neljällä taajuudella (850/900/1800/1900 MHz) ja 3G-verkkoja ilmeisesti erilaisten versioiden myötä viidellä taajuudella (WCDMA 850/900/1700/1900/2100 MHz).
Motuksen odotetaan saapuvan markkinoille vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen, eli tammi-maaliskuun, aikana. Hinnasta ei toistaiseksi ole vielä tarkempaa tietoa, mutta sen pitäisi sijoittua CLIQ/DEXT:n kanssa samaan hintaluokkaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.