Nokia supistaa puhelinmallistoaan

Markus Lehtiniitty
21. marraskuuta, 2009 17:06

Nokia aikoo supistaa puhelinmallistoaan - jatkossa markkinoilla tulee siis olemaan vähemmän Nokia-laitteita. Asiasta on kertonut Helsingin Sanomat lauantaina sekä verkossa muun muassa samaan konserniin kuuluva Tietokone-lehti.
"Markkinat muuttuvat, jolloin vähemmillä tuotteilla voidaan kattaa asiakkaiden tarpeet. Niiden tuotteiden, jotka tuodaan markkinoille, on tietysti oltava hienompia kuin ennen", totesi Nokian matkapuhelinyksikön tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Antti Vasara Helsingin Sanomille.
Nokia kertoi eilen vähentävänsä yhteensä 330 työpaikkaa Oulussa sekä Kööpenhaminassa, Tanskassa. Nämä työpaikat lähtevät ilmeisesti juuri mekaanisesta suunnittelusta, jota jatkossa laitemäärän pienentyessä tarvitaan aiempaa vähemmän.
Jo nyt ja jatkossa yhä kasvavin määrin tuotteet erotetaan ohjelmistoin ja palveluin. Puhelimet ovat raudaltaan jo saavuttaneet niin korkean tason, että ero eri hintaluokkiin kuuluvien mallien välille täytyy luoda muin keinoin.
Jatkossa Nokialta lienee odotettavissa yhä enemmän erilaisia variaatioita samoista perusmalleista, kuten esimerkiksi viime aikoina nähty on 5800 XpressMusicista muokatun 5800 Navigation Editionin ja 5330 XpressMusicista syntyneen 5330 Mobile TV Editionin kohdalla. Myös esimerkiksi E52 ja E55 tai N97 ja N97 mini perustuvat keskenään vahvasti samalle perustalle.
Nokian ratkaisua puhelinmäärän karsimisen osalta voidaan kiitellä - puhelinmarkkinat ovat muuttumassa suosimaan yhä enemmän yksittäisiä, kattavat ominaisuudet sekä myös suuret volyymit tarjoavia tuotteita monien eri mallien sijaan. Osaltaan tämän kehityksen taustalla vaikuttaa myös puhelinten kosketusnäyttöistyminen.
Tähän asti Nokia on tuonut markkinoille noin 50 puhelinmallia vuosittain - jatkossa määrä tulee siis suppenemaan, mutta tullee hyvin luultavasti pysymään yhä ainakin noin 25-35 eri puhelinmallissa, eli edelleen hyvin monipuolisena.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.