Sony Ericssonin Kurara-Symbian-puhelin katsauksessa jo ennen julkistusta

Markus Lehtiniitty
23. marraskuuta, 2009 16:23

Venäläinen Mobile-review-sivusto on julkaissut ensikatsauksen Sony Ericssonin tulevasta, Kurara-kehitysnimellisestä Symbian-puhelimesta. Kurara on vuotanut julkisuuteen jo useasti aiemminkin, mutta Mobile-review'n nyt julkaisema artikkeli tarjoaa puhelimesta sekä myös sen käyttöliittymästä paljon lisää kuvia.
Kurara, joka tunnetaan myös U5-mallikoodilla, tulee asettumaan Sony Ericssonin mallistossa Satio-huippumallin alapuolelle. Toistaiseksi laitteen tulevasta hinnasta ei kuitenkaan ole tietoa, mutta Mobile-review'n Eldar Murtazinin mukaan se tulee Sony Ericssonin päätöksen mukaan olemaan joko 300 tai 400 euroa. Murtazin toteaa, että 300 euron hinnalla Kurara nousi menestysmalliksi, mutta 400 euron hinta puolestaan ajaisi ostajat melko tehokkaasti pois.
Aiemmista tiedoista poiketen Kuraran kosketusnäytttö ei tule perustumaan AMOLED-tekniikkaan, vaan on perinteisempi TFT-näyttö. Kokoa näytöllä on Mobile-review'n mukaan 3,5 tuumaa. Lisäksi Kuraran ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, Facebook- ja Twitter-sovellukset sekä 8,1 megapikselin kamera, joka ei Mobile-review'n mukaan kuitenkaan ole 720p-videokuvausta lukuun ottamatta
mitenkään erikoinen.
Eldar Murtazin vertailee Sony Ericssonin Kuraraa erityisesti Samsungin jo markkinoilla olevaan i8910 Omnia HD:hen. Murtazinin mukaan Kurara ei tuo Samsungiin nähden mukanaan juurikaan mitään uutta huolimatta yli puoli vuotta myöhäisemmästä markkinoilletuloajankohdasta. Kurara saapuu markkinoille helmikuun lopulla tai maaliskuun alussa vuonna 2010.
Kuraran paras puoli on sen tehokas arkkitehtuuri Texas Instruments OMAP3430:n, ARM Cortex-A8 -suorittimen sekä PowerVR SGX530 -näytönohjaimen myötä.
Murtazin pohtii Kurara-artikkelin alussa kattavasti myös Sony Ericssonin ja Symbianin tulevaa suhdetta, ja nostaa esiin jopa mahdollisuuden, että Sony Ericsson luopuisi jatkossa Symbianin käytöstä, jolleivat uudet mallit pysty saavuttamaan aiempaa merkittävämpää suosiota. Näin tapahtuessa Sony Ericsson suuntaisi älypuhelinpanoksensa vain Googlen Android-käyttöjärjestelmään.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.