LG:n tulevasta Android-puhelimesta tietoa, lisäksi Androidia OPhone-kuosissa myös Kiinaan

Markus Lehtiniitty
25. marraskuuta, 2009 20:15

Maailman kolmanneksi suurimpaan puhelinvalmistajaan, LG:hen, liittyen on kuultu eilen ja tänään muutamia pieniä uutisia, jotka olemme keränneet tähän yhteen.
---
LG:n toinen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin on vuotanut julkisuuteen. Toistaiseksi puhelimesta tiedetään kuitenkin erittäin vähän, sillä tiedot pohjautuvat vain puhelimen UA-profiiliin. Sen perusteella mallinimi on GT540, näytön tarkkuus 320x480 pikseliä ja lisäksi mukana on GSM-, GPRS-, EDGE-, 3G- ja HSDPA-tuet. Asiasta on kertonut Tweakers.net-sivusto.
Ensimmäinen Androidilla varustettu LG:n puhelin, GW620, on jo pikku hiljaa saapumassa markkinoille. GW620:stahan löytyy esiin liukuva fyysinen QWERTY-täysnäppäimistö, mutta GT540 tullee olemaan vain kosketusnäyttöön tukeutuva laite.
---
LG:ltä on tulossa IQ- ja Monaco-nimillä tunnettu, Microsoftin Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin. Aiemmin kyseistä mallia on huhuttu Yhdysvalloissa AT&T-operaattorin valikoimiin, mutta nyt se on tulossa markkinoille Kanadassa Telus-operaattorin kautta. Puhelimesta on nyt kertonut uusien live-kuvien kera The Mobile Ninjas -sivusto.
IQ:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Qualcomm Snapdragon -alusta, 3,2 tuuman WVGA-tarkkuuden kosketusnäyttö, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka sekä kiihtyvyysanturi.
IQ/Monacon saapumisesta markkinoille myös esimerkiksi Euroopassa ei toistaiseksi ole tietoa.

---
Lisäksi LG on julkistanut Kiinassa markkinoille tulevan, muokatulla Androidilla eli OPhone-alustalla varustetun GW880-puhelimen maailman suurimman operaattorin, China Mobilen, kanssa.
GW880:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman WVGA-tarkkuuden näyttö, viiden megapikselin kamera, GPS-paikannus, tuki CMMB-mobiili-tekniikalle sekä luonnollisesti kiinalainen kolmannen sukupolven verkkoteknologia, TD-SCDMA.

LG GW880

LG IQ

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.