Mobiilisurffaaminen hurjassa kasvussa

Matti Robinson
25. marraskuuta, 2009 17:46

Nettiselainkehittäjä Opera on kertonut Opera Mini -selaimen hurjista kasvulukemista viimeisen vuoden ajalta. Kuukausittaiset käyttäjämäärät ovat nousseet kuukaudessa 11 prosentilla ja lähentelevät pian 40 miljoonan rajapyykkiä. Opera Mini selaimella ladattiin viime kuussa yli 17 miljardia sivua, joka on yli kolme kertaa enemmän kuin vuosi sitten lokakuussa. Edellisestä kuukaudestakin kasvua on 15 prosenttia.
Operan mukaan datasiirtojen määrät ovat niin suuria, että käyttämällä Operan selaimien tukemaa pakkausmenetelmää kuluttajat ympäri maailman säästävät yhteensä lähes 10 miljardia dollaria vuodessa datamaksuista. Opera Minin tukema ominaisuus mahdollistaa yrityksen mukaan jopa 90 prosenttia datamäärää pienentävän pakkauksen. Kaikenkaikkiaan Opera Mini -palvelimet käsittelevät kuukaudessa noin 2,5 petatavua (n. 2,5 miljoonaa gigatavua) dataa. Operan laskukaavat kuitenkin hieman liiottelevat säästöjä, sillä siinä ei oteta huomioon minkäänlaisia datapakettiratkaisuja.
Opera Mini on erityisen suosittu selain Nokia- ja Sony Ericsson -käyttäjien keskuudessa. Maantieteellisesti selaimen käyttöaste on korkein Venäjällä, mutta se on suosittu myös Aasiassa, Yhdysvalloissa sekä Briteissä. Opera Mini on Java-pohjainen selain, joka on saatavilla valtaosalle puhelimista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.