Motorolan seuraavan Android-puhelimen nimeksi Backflip?

Markus Lehtiniitty
26. marraskuuta, 2009 16:31

Motorolan seuraava Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin on tähän asti tunnettu Motus-kehitysnimellään. Nyt puhelimen tulevasta virallisesta mallinimestä on kuitenkin mahdollisesti saatu tietoa: Motorola on rekisteröinyt Euroopassa Backflip-nimen, joka sopisi Motuksen mallinimeksi sen erikoisen rakenteen takia erinomaisesti.
Motorola on jättänyt Backflip-rekisteröintihakemuksena 30. heinäkuuta 2009. Sitä voi tarkastella OHIM:in tietokannan kautta.
Tämän jutun lopusta löytyvän, aiemminkin esittelemämme, kuvan perusteella laitteen rakennetta oli melko vaikea hahmottaa, sillä näyttö- ja näppäimistöosan kytkeytymistä toisiinsa on melko vaikea hahmottaa. Tietojen mukaan Motuksen rakenteen pitäisi kuitenkin olla niin sanottu käänteinen simpukkarakenne - lisäksi takaa löytyy vielä suuntaohjain.
Teknisiltä ominaisuuksiltaan Motus/Backflip ei ole järjettömän erikoinen, ennemminkin sitä voisi kutsua mukiinmeneväksi. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 3,1 tuuman kosketusnäyttö 320x480 pikselin HVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin kamera LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, 528 megahertsin Qualcomm MSM7201A -suoritin, 512 megatavua ROM-muistia, 256 megatavua RAM-muistia sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. Motuksessa käytössä oleva Android-versio on joko 1.5 tai 1.6 (ei siis uudempi Android 2.0), jonka päällä pyörii MOTOBLUR-käyttöliittymä.
Motorolan mallistossa Motus/Backflip sijoittuisi samaan kastiin CLIQ/DEXT:n kanssa. Motorolan Android-puhelinten huippumallina pysyttelee siis yhä DROID/MILESTONE.
Aiemmin Motuksen julkistuksen ja markkinoilletulon on odotettu tapahtuvan vuoden vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.