Nokia luopuu Symbianista myös E-sarjan puhelimissa?

Matti Robinson
26. marraskuuta, 2009 14:30

Kerroimme noin viikko sitten huhuista, joiden mukaan Nokia olisi luopumassa Symbianin käytöstä N-sarjan puhelimissa. Tietojen mukaan N-sarja siirtyisi vaiheittain Linux-pohjaiseen Maemo-käyttöjärjestelmään, jonka alkusoittoa on Puhelinvertailu.comin testissä parhaillaan oleva N900. Nyt ArcticStartup-sivusto kertoo uutta tietoa, joiden mukaan myös E-sarja luopuisi Symbianista. Sivuston lähteet kertovat, että Nokian lakiosasto olisi epävirallisesti varmistanut asian.
ArcticStartup luottaa huhuihin ja uskoo, että Symbiania paremmalle käyttöjärjestelmälle on menekkiä myös N900-kaltaisen huippupuhelimen ulkopuolella. Sivuston toimistus piti luopumista loogisena ja uskoo lähteeseen, mutta yllättyi muutosaikataulun nopeudesta. Valitettavasti aikataulusta ei ole tarkempia tietoja, joten käyttöjärjestelmäuudistus voi olla vuosien päässä. Eittämättä tarvetta paremmalle käyttöjärjestelmälle kuitenkin on.
Symbian tullaan kuitenkin jatkossakin näkemään ainakin halvemmissa puhelimissa, joiden lisäksi uutta X-sarjaa ei ole vielä edes huhuttu Maemolle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.