Nokia lanseerasi Comes with Music -musiikkipalvelunsa - mainostaa Spotifyssa!

Markus Lehtiniitty
27. marraskuuta, 2009 13:17

Nokia lanseerasi Comes with Music -musiikkipalvelunsa tänään vihdoin myös Suomessa. Comes with Music saapuu Suomessa markkinoille viiden puhelimen kanssa, ja Nokia on panostaa palvelun markkinointiin monin erilaisin keinoin.
Comes with Music on Nokian musiikkipalvelu, jossa puhelimen myyntihintaan sisältyy vuoden rajoittamaton musiikin latausoikeus Nokia Musiikkikauppa -valikoimasta. Vuoden aikana lataamansa kappaleet saa pitää myös lisenssikauden päätyttyä. Kappaleet on suojattu DRM-kopiosuojauksella. Valikoimissa on kuusi miljoonaa musiikkikappaletta.
Suomessa Comes with Music tulee aluksi saataville viiden eri puhelinmallin kanssa, jotka ovat 5130 XpressMusic, 5530 XpressMusic, 5630 XpressMusic, X6 sekä N97 mini. Nokian omassa Nokia Online Kauppa -verkkokaupassa puhelinten hinnat alkavat 5130:n 219 eurosta ja yltävät N97 minin 649 euroon. Puhelimista X6:n myynti ja toimitukset alkavat vasta tänään. Edellä mainittuja hintoja hieman edullisemmin puhelimia saa muista kuin Nokian omista myyntikanavista.
Nokia on myös panostanut Comes with Musicin markkinointiin. Se on muun muassa kertonut järjestävänsä viisi suomalaisen artistin yllätyskeikkaa - toistaiseksi näistä on nähty kaksi, Chisu ja Vesterinen Yhtyeineen ovat heittäneet viiden biisin keikat Helsingin Rautatieasemalla. Konserteista tietoa löytyy Nokia.fi/Next-blogista. Lisäksi Nokia panostaa Comes with Musicin markkinointiin muun muassa perinteisellä verkkomainonnalla, omilla verkkosivuillaan sekä ehkä hieman yllättäen myös tietyssä mielessä Comes with Musicin kilpailijaksi laskettavissa olevassa, suositussa Spotify-musiikkipalvelussa.
Comes with Musicin mainonnassa Nokia korostaa palvelun laajaa musiikkivalikoimaa sekä rajattomien latausten kaupan päälle tuloa. Mainoksissa muun muassa hehkutetaan, että ladattavaa musiikkia on tarjolla 40,5 vuotta vastaava määrä.
Aiempien arvioiden mukaan Comes with Music -palvelu tuo puhelimelle lisähintaa hieman yli, tai joissain tapauksissa hieman alle, 100 euroa. Esimerkiksi Spotify tarjoaa mainoksien kera palveluaan ilmaiseksi, ja maksamalla 9,99 euroa kuukaudessa pääsee mainoksista eroon ja saa käyttöönsä mobiilisovelluksen, joka on tarjolla jo Applen iPhonelle, Googlen Android-käyttöjärjestelmälle sekä nyt myös Nokian älypuhelimista löytyvälle Symbian S60 -alustalle.
Suomalaisista operaattoreista Comes with Music -puhelimet on toistaiseksi valikoimiinsa ottanut Saunalahti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.