Nintendo tutkii rikkoiko Nokia sen tekijänoikeuksia

Markus Lehtiniitty
29. marraskuuta, 2009 16:12

Videopeliyhtiö Nintendo tutkii Nokian mahdollista tekijänoikeusrikkomusta. Mahdollinen tekijänoikeusrikkomus tapahtui Nokian julkaistessa Nokia Conversations -bloginsa kautta erilaisten peliemulaattorien toimintaa uudessa Nokia N900 -laitteessa esittelevän videon. Nokia ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut asiaa.
Kyseinen YouTube-palvelun kautta jaettu video on nyt muutettu yksityiseksi eikä ole enää katseltavissa. Video kuului Nokia Conversationsin 30 videota sisältävään 30 sekunnin pituisten N900-esittelyvideoiden sarjaan. Videolla N900:lla pelataan muun muassa Nintendon pelejä Super Mario World ja Super Mario Bros. 3.
Tietojen mukaan Nokian videolla todetaan "joidenkin emulaattorien vaativan erillisiä ROM-levykuvia pelien pelaamiseksi, ja että useimmat julkaisijat sallivat yksittäisten julkaisujen käytön, mikäli käyttäjä omistaa myös alkuperäisen version".
Nintendon Ison-Britannian PR-päällikkö Robert Saunders on kommentoinut asiaa. "Otamme ankaria askeleita suojellaksemme aineetonta omaisuuttamme ja lakiosastomme tulee tutkimaan tämän määritelläkseen, että onko rikkomus tapahtunut", sanoi Saunders. Kommenteista kertoi The Independent.
N900:lle on jo saatavilla ainakin Nintendon Game Boyta, Game Boy Advancea, NES:iä ja SNES:iä sekä MSX:ää ja ZX Spectrumia emuloivat sovellukset.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.