Nissanin naarmuuntumisen esto tulossa puhelimiin

Markus Lehtiniitty
29. marraskuuta, 2009 17:15

Autonvalmistaja Nissanin kehittelemä naarmuuntumista korjaava tekniikka on tulossa myös puhelimiin - tosin toistaiseksi vasta Japanissa. Asiasta on kertonut Autoblog-sivusto.
Scratch Shield -nimellä tunnettu maaliteknologian ansiosta maalipinta korjautuu itsestään. Nissan Motor on kehittänyt tekniikan yhteistyössä Tokion yliopiston sekä Advanced Softmaterials -yhtiön kanssa. Nyt Nissan lisensoi sen NTT DoCoMo -operaattorille käytettäväksi puhelimissa.
Toistaiseksi Scratch Shield -teknologia esiteltiin kaupallisesti joulukuussa 2005, ja toistaiseksi sitä on käytetty globaalisti joissakin Nissanin ja sen omistaman Infinitin automalleissa. Tämän jutun lopusta löytyy tekniikan toimintaa autojen osalta hahmottava kuva.
Nissanin mukaan Scratch Shield -maali itsekorjaa pieniä naarmuja ja kykenee myös palauttamaan auton maalipinnan yön yli tai vakavammissa tapauksissa viikon aikana. Scratch Shield -maali on myös tavallista vastustuskykyisempää naarmuille, mikä mahdollistaa maalipinnan kestävyyden pidempään.
Uniikin itsekorjautuvuutensa ansiosta maalin kerrotaan olevan ideaali puhelimiin, jotka altistuvat naarmuuntumiselle päivittäisessä käytössä. Japanilainen NTT DoCoMo tulee lisensoimaan sen käyttöönsä Japanissa lanseerattaviin puhelimiin, ja sen toivotaan muodostuvan asiakkaille arvoa lisääväksi ominaisuudeksi.
Nissanin Scratch Shield -tekniikan käyttöönoton laajentumisesta esimerkiksi muilla markkinoilla tai puhelinvalmistajien toimesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.