Hyppääkö HTC Hero suoraan Android 2.1:een?

Markus Lehtiniitty
30. marraskuuta, 2009 18:42

HTC:n suosittu, Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu Hero-puhelin saattaa hypätä suoraan sekä Android 1.6:n että Android 2.0:n yli Android 2.1 -versioon. Ranskalainen BeGeek-sivusto on vuotanut julkisuuteen HTC Herosta peräisin olevia kuvankaappauksia, joiden mukaan laitteessa olisi käytössä Android 2.1 -versio.
Aiemman HTC on ilmoittanut työskentelevänsä Android 2.0 -päivityksen parissa - yhtiön oman Sense-käyttöliittymän rakentaminen uuden version päälle sekä integroiminen vievät yhtiön mukaan aikaa. Nyt julkisuuteen vuotaneiden kuvien perusteella HTC saattaisi kuitenkin hypätä suoraan Android 2.1:een - tai ainakin se vaikuttaa mahdolliselta.
Android 2.0:aa ei ole vielä tuotu päivityksenä ainoaankaan puhelimeen, vaan se on toistaiseksi saatavilla ainoastaan Motorolan DROID:ina ja MILESTONE:na tunnetun puhelimen kautta esiasennettuna. Hiljattain Google sentään toi Android 2.0:n lähdekoodin julkisesti saataville. Google on ollut Android 2.0:n kehityksen ja saatavuuden osalta selvästi aiempaa "tiukkapipoisempi", mikä on herättänyt yleistä kummastusta.
Android 2.1:n mukanaan tuomista uudistuksista ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa - kyseessä on ilmeisesti seuraava, Flan-kehitysnimellä, tunnettu Android-päivitysversio, jonka ominaisuuksista ei juurikaan julkista tietoa vielä toistaiseksi ole. Myöskään uudet kuvankaappaukset eivät tietoja paljasta. Android 2.1:n odotetaan joka tapauksessa korjaavan monia Android 2.0:ssa esiintyneitä bugeja sekä muita ongelmia, ja olevan kokonaisuutena huomattavasti vakaampi.
HTC Hero on HTC:n järjestyksessään kolmas Android-alustalla varustettu puhelin Dreamin ja Magicin jatkoksi. Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,2 tuuman kosketusnäyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, digitaalinen kompassi sekä muun muassa 3G-, HSPA- ja WLAN-yhteydet. Lisätietoa Herosta löytyy jo aiemmin mainitun testiartikkelimme ohella myös julkistusuutisesta sekä myyntiintuloa Suomessa käsitelleestä jutusta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.