Nokialta vain yksi Maemo-puhelin vuonna 2010

Matti Robinson
30. marraskuuta, 2009 12:44

Nokia julkistaakin ensi vuonna vain yhden uuden Maemo-puhelimen, kertoo lähde Reutersille. Reutersin mukaan lähde tuntee Nokian julkaisusuunnitelman, josta selviää seuraavaksi vuodeksi suunnitellut tuotejulkistukset. Nokialta on odotettu suurempaa panostusta Linux-pohjaiseen Maemoon, sillä huhut ovat kertoneet, että yritys aikoo luopua N- ja E-sarjan puhelimissa Symbianista.
Ilmeisesti Maemo ei tulekaan korvaamaan Symbiania kovin nopealla aikataululla. Mikäli uudet tiedot pitävät paikkansa, niin ensi vuoden ainoa Maemo-puhelin on mahdollisesti N900:n sisarmalli, jossa ei ole fyysistä QWERTY-näppäimistöä. Puhelimen mallinimeksi on ehdotettu N920:tä. Puhelinvertailu.comin toimitus epäili lokakuussa pinnalle nousseiden huhujen aitoutta, joiden mukaan puhelimesta löytyisi 4,13 tuuman kapasitiivinen näyttö ja uusi Maemo 6 -käyttöjärjestelmäversio.
Nokia toi juuri markkinoille ensimmäisen Maemo-puhelimen, joka on saanut mediassa hyvän vastaanoton. N900-mallinimellä varustettu puhelin on parhaillaan myös Puhelinvertailu.comin testissä. Huippupuhelinta on käsitelty jo muutamassa artikkelissa, joiden lisäksi tulossa on vielä kattava Testissä-juttu sekä allekirjoittaneen toinen näkökulma uutukaiseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.