Samsungin kosketuspuhelinmyrsky: 50 miljoonaa jo kaupaksi

Markus Lehtiniitty
30. marraskuuta, 2009 19:22

Maailman toiseksi suurin puhelinvalmistaja Samsung on tiedottanut saavuttaneensa 50 miljoonan myydyn pelkkään kosketusnäyttöön perustuvan puhelimen myynnin rajan. Viime vuonna kosketuspuhelimia meni kaupaksi noin 10 miljoonaa ja tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä jo noin 40 miljoonaa. Samsungin julkistamissa luvuissa ovat mukana siis vain kosketusnäytön sisältävät ns. "full touch" -puhelimet, eivätkä esimerkiksi myös esiin liukuvalla täysnäppäimistöllä varustetut mallit.
Samsungin mukaan kosketuspuhelinten myynnin yli nelinkertaistuminen osoittaa suuren käyttäjämassan nopeaa kosketuspuhelinten käyttöönottoa, jota ajavat eteenpäin intuitiiviset käyttöliittymät, tehokkaat multimediaominaisuudet sekä virtaviivaisesti muotoillut puhelimet.
Samsungin tiedotteen mukaan se on myös ylittämässä täksi vuodeksi aiemmin asettamansa 200 miljoonan puhelimen myyntitavoitteen.
Suosituimpien Samsungin kosketuspuhelinten joukkoon lukeutuvat S5230 (tunnetaan myös Star-nimellä), jota on myyty toukokuusta 2009 alkaen jo yli 10 miljoonaa kappaletta sekä F480, jota on toukokuusta 2008 alkaen myyty yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Myös Samsungin tuore edullinen kosketusuutuus, S3650 Corby, on käynyt erittäin hyvin kaupaksi: sitä on myyty vain kahdessa kuukaudessa jo yli kolme miljoonaa kappaletta.
"Samsungin kyky toimittaa laitteita, jotka vetoavat laajaan käyttäjäkuntaan on mahdollistanut meille kiihdyttää täysin kosketusnäyttöön perustuvien puhelinten evoluutiota suuren yleisön laitteiksi. Samsung tulee jatkamaan laajentumistaan globaaleilla kosketuspuhelinten markkinoilla esittelemällä yksittäisille alueille ja käyttäjävaatimuksiin räätälöityjä laitteita tyylikkään muotoilun, intuitiivisen käyttöliittymän sekä viimeisimpien ominaisuuksien kera", sanoi Samsungin Mobile Communications -yksikön johtaja JK Shin yhtiön tiedotteessa.
Eniten kosketuspuhelimia Samsung on saanut kaupaksi Euroopassa: 19 miljoonaa kappaletta. Eurooppaa seuraavat Yhdysvallat 6,3 miljoonalla, Kiina 3,4 miljoonalla sekä Etelä-Korea 3,0 miljoonalla puhelimella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.