Videolla: bugi ajoi Nokia N900 pystynäyttötilaan

Markus Lehtiniitty
30. marraskuuta, 2009 19:00

Nokian ensimmäisen myös puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-laitteen, Nokia N900:n, Maemo 5 -käyttöjärjestelmä tukee ainakin toistaiseksi pystynäyttötilaa vain Puhelin-sovelluksen osalta. Kaikki muut käyttöliittymän osat ovat käytettävissä vain vaakanäyttötilassa.
Nokia on kuitenkin luvannut vielä tämän vuoden puolella pystynäyttötilan ainakin selaimessa mahdollistavaa päivitystä.
Ihmeitä voi kuitenkin tapahtua - sen todistaa tänään esiin nostamamme video, joka löytyy alta. Videolla N900:n käyttöliittymä toimii pystynäyttötilassa kauttaaltaan - toiminnan taso riippuu sovelluksesta. Esim verkkoselain vaikuttaisi toimivan jopa varsin hyvinkin, kun taas muut toiminnot eivät pystynäyttötilaan aivan yhtä vakuuttavasti taivu.
Videolla ei väitetysti esiinny mikään uusi versio N900:n ohjelmistosta, vaan pystynäyttötila on aktivoitunut bugin seurauksena seuraavasti: Puhelin-sovelluksen asetuksista otetaan käyttöön käynnistyminen pystyasentoon käännettäessä, jonka jälkeen Puhelin-sovellus käynnistetään edellä mainitulla tavalla samalla avaten fyysinen täysnäppäimistö, jonka jälkeen Puhelin-sovellus suljetaan mahdollisimman nopeasti. Toimintojen sarja on melko vaikeasti jäljitelvissä, eikä onnistumisia ole vielä raportoitu videon julkaisun jälkeen.
Videon takana on talk.maemo.org-keskustelupalstalla Guyver-nimimerkillä esiintyvä N900-käyttäjä.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.