Nokian E75:lle ensimmäinen merkittävä päivitys

Markus Lehtiniitty
2. joulukuuta, 2009 10:44

Nokia on julkaissut E75-älypuhelimelleen ensimmäisen merkittävän ohjelmistopäivityksen. Päivityksen myötä E75:n ohjelmisto päivittyy 100-sarjan versioista 200-sarjaan - uuden, nyt julkaistun ohjelmiston versionumero on 201.12.01.
Uusi ohjelmistoversio tuo mukanaan niin uusia ominaisuuksia kuin myös paljon bugikorjauksia sekä yleistä vakautta parantavia muutoksia.
Uudessa ohjelmistoversiossa on nyt muun muassa mukana Ovi Contacts -sovellus integroituna, Facebookille, YouTubelle sekä MySpacelle kuvakkeet sovellusvalikossa (riippuu markkinasta), N-Gage-sovellus on päivitetty, kalenteriin on tehty nopeusparannuksia ja korjattu synkronointiin liittynyt bugi, Online-jako-sovellus on päivitetty, täysnäppäimistön toimintaa on optimoitu tarkkuuden kasvattamiseksi, Nokia Messaging -sovellus on päivitetty, osoitekirjan toimintaa on aiempaa nopeampaa, Web-selain on päivitetty 7.1-versioon, joka on aiempaa nopeampi ja sulavatoimisempi sekä Quickoffice-toimistosovelluspaketti on päivitetty 5.3-versioon. Lisäksi koko käyttöliittymän laajuisesti on tehty nopeusparannuksia.
E75:n päivittäminen onnistuu joko tietokoneen kanssa Nokia Software Updater -ohjelmalla, jonka kautta tuoreella päivityksellä on kokoa noin 153 megatavua. E75 tukee myös suoraan puhelimella verkon yli tapahtuvia FOTA-päivityksiä, mutta uusi ohjelmisto ei ainakaan toistaiseksi ole vielä saatavilla tätä kautta (PÄIVITYS: on saatavilla myös FOTA-päivityksenä). Uuden ohjelmiston saatavilletulo voi myös vaihdella markkina- ja kielialuettain, joten kaikille varianteille sitä ei välttämättä vielä ole saatavilla.
E75 tukee User Data Preservation (UDP) -ominaisuutta, joten käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen ja sovellusten pitäisi säilyä päivityksen yhteydessä koskemattomina. Joka tapauksessa varmuuskopion ottaminen ennen päivittämistä on tästäkin huolimatta suositeltavaa.
E75:n nyt julkaistun päivityksen ohella viime viikolla E71:lle julkaistu päivitys on tullut saataville myös E63- ja E66-malleille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.