Tämän Nokia tulee tekemään ensi vuonna - Symbian uusiksi ja Maemo 6 -laite toimituksiin

Markus Lehtiniitty
2. joulukuuta, 2009 13:04

Nokia järjestää tänään Capital Markets Day -tapahtuman, eli vuosittaisen sijoittatapahtumansa, jossa se luotaa aina tulevaa ja kertoo strategiastaan.
Nokia kertoo tapahtumassa taloudellisten tavoitteidensa ohella myös ensi vuoden toiminnallisista tavoitteistaan. Näistä keskeisimpiä ovat Symbian-käyttöliittymän uudelleensuunnittelu sekä "ensimmäisen, käyttäjäkokemukseltaan ainutlaatuisen" Maemo 6 -kyvykkään mobiilitietokoneen toimitusten aloittaminen vuoden 2010 toisen puoliskon aikana. Nokia laittaa siis paljon paukkuja käyttäjäkokemukseen parantamiseen. Lisäksi Nokia aikoo kasvattaa merkittävästi kosketusnäytöllisten ja/tai QWERTY-täysnäppäimistöllisten laitteiden osuutta älypuhelinmallistostaan.
Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo korosti erityisesti keskittymistä käyttäjäkokemuksen parantamiseen: "Vuoden 2010 aikana panostamme käyttäjäkokemuksen parannuksiin ja niiden avulla Symbian-käyttöliittymä tulee siirtymään uudelle tasolle. Älypuhelimien käyttöjärjestelmänä Symbian on markkinoiden yleisin ja joustavin, ja siksi meillä on edellytykset tuoda älypuhelimia maailmanlaajuisesti uusiin alemman hintaluokan tuotekategorioihin parantaen samalla katteitamme. Näen, että Nokialla on erittäin hyvät mahdollisuudet saavuttaa uutta kasvua toimialallamme rakentamalla arviomme mukaan maailman suurimman langattomien palveluiden alustan."
Varsinaisia täysin uusia tietoja Nokia ei tuotteidensa osalta tänään paljastunut. Symbian-käyttöliittymän tulevat uudistukset ovat olleet jo aiemmin tiedossa - ne ovat tulossa Symbian^3- ja Symbian^4-versioiden myötä. Lisäksi kannattaa myös huomata, että Nokia ei ainakaan vielä luvannut Maemo 6:lla varustettua laitetta markkinoille ensi vuonna, vaan puhuu vain Maemo 6 -kyvykkäästä laitteesta. Tämä tarkoittaa, että laite saattaa tulla ensin markkinoille Maemo 5:llä varustettuna, mutta on päivitettävissä myöhemmin Maemo 6:een.

Näin Nokia kertoo toiminnallisista tavoitteistaan vuodelle 2010:


Näin Nokia arvioi ja asettaa tavoitteita matkaviestintoiminnalleen vuodelle 2010 ja pidemmälle:


Nokian uusi rahoitus- ja talousjohtaja Timo Ihamuotila kommentoi tulevaa vuotta näin: "Siirtyessämme vuoteen 2010 matkaviestinmarkkina on vakautumassa ja se kasvaa enemmän niillä osa-alueilla, joissa Nokialla on kilpailuetuja. Uskomme, että saavuttamalla asettamamme toiminnalliset tavoitteet Nokia tulee olemaan kilpailukykyinen sekä matka- että älypuhelimissa ja kasvattamaan samalla euromääräistä osuuttaan matkaviestinmarkkinoista."
Lisätietoa löytyy Nokian tiedotteesta. Nokia Capital Markets Dayn pääsessio tullaan lähettämään myös verkossa live-webcastina. Tilaisuus alkaa kello 14.00 Suomen aikaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.