Google Maps päivittyi Symbianille ja Windows Mobilelle

Markus Lehtiniitty
3. joulukuuta, 2009 13:27

Google on julkaissut päivityksen Google Maps -karttasovelluksensa Symbian- ja Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmien versioista. Tuoreen päivityksen myötä Google Maps for mobile -sovellus päivittyy versionumeroon 3.3.
Uusi versio tuo mukanaan omien suosikkipaikkojen sykronointimahdollisuuden mobiilisovelluksen ja tietokoneella käytettävän verkkoversion välillä. Tämä mahdollistaa esimerkiksi kiinnostavien kohteiden tallennuksen työpöydältä, jonka jälkeen liikkeelle lähdettäessä paikkojen tiedot löytyvät automaattisesti myös mobiilisovelluksesta. Toinen käyttötapa voi olla vierailemiensa mielenkiintoisten paikkojen tallentaminen mobiilisovelluksen kautta.
Aiemmasta Google Maps -versiosta päivittäviltä käyttäjiltä kysytään kirjautumisen yhteydessä halukkuutta synkronoida aiemmin mobiilisovelluksessa merkitsemänsä paikat. Lisäksi myös Nokian Kartat-sovelluksen kautta tallennetut maamerkit synkronoidaan samassa yhteydessä.
Google Maps for mobilen uusimman version lataaminen onnistuu puhelimella osoitteesta m.google.com/maps. Sovellus on luonnollisestikin ilmainen. Toistaiseksi uusin versio on saatavilla siis vain Symbian- ja Windows Mobile -käyttöjärjestelmille, mutta Google kertoo jo työskentelevänsä muille alustoille, kuten omalle Android-käyttöjärjestelmälleen sekä Applen iPhonelle, tarkoitettujen versioiden parissa.
Google Mapsin aiempaa kehitystä voi tutkailla aiemmista jutuistamme, jotka löytyvät "google maps" -haulla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.