Videolla: WebGL-demot pyörivät nätisti Nokia N900:ssa

Markus Lehtiniitty
3. joulukuuta, 2009 19:08

Nokian N900 on esiintynyt Videolla-sarjamme jutuissa melko useasti, ja jälleen kerran tänään N900 on mukana videolla, jossa demotaan WebGL-tekniikalla kehitettyjen demojen toimintaa mobiililaitteessa.
Toistaiseksi on mahdotonta ennustaa, mihin suuntaan kehitys on jatkossa menossa, mutta ainakin tällä hetkellä yksi vahva kehityssuunta työpöytäpuolella tietokoneissa sekä ehkä vielä hieman pienemmässä merkityksessä mobiililaitteissa on selaimen roolin kasvu - paikallisista sovelluksista luovutaan, ja siirrytään selainpohjaisiin sovelluksiin.
Osaltaan tämän muutoksen takana ovat uudet web-teknologiat, mukaan lukien HTML5, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kehittää aiemmin mahdottomalta vaikuttaneita ratkaisuja. Myös WebGL on tällainen tekniikka. Kyseessä on Mozillan projekti, jossa selaimiin tuodaan enemmän graafista kykyä mahdollistamalla laitteen näytönohjaimen käyttö OpenGL ja JavaScript yhdistäen.
Alta löytyvä video on julkaistu YouTubessa FirefoxforMobile-tilin kautta. Videolla Mozilla Firefoxin pääinsinööri Vladimir Vukicevic esittelee WebGL-demojen toimintaa Firefox-selaimella Nokian N900:ssa.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.