Nokia pistää Lontoon Flagship Storen kiinni

Markus Lehtiniitty
6. joulukuuta, 2009 17:25

Nokia aikoo sulkea helmikuussa 2008 avaamansa Lontoon Flagship Store -lippulaivamyymälänsä. Myymälä tullaan sulkemaan vuodenvaihteessa, eli siis jo ennen sen kaksivuotispäivää. Asiasta kertoi ensimmäisenä Retail Week.
Nokian Lontoon lippulaivamyymälä on sijainnut Regent Streetillä, yhdellä Lontoon suosituimmista ostoskaduista. Myymälän pinta-ala on noin 7 500 neliömetriä ja sillä on ollut noin 30 työntekijää. Nokian edustajan mukaan syy myymälän sulkemiselle on, että ei se ole ollut "niin tehokas tai niin kannattava" kuin Nokia oli toivonut.
Lontoon lippulaivamyymäläon ohella Nokialla on Helginssä Suomessa, Moskovassa Venäjällä, Chigacossa ja New Yorkissa Yhdysvalloissa, Méxicossa Meksikossa, Sao Paulossa Brasiliassa sekä Pekingissä ja Shanghaissa Kiinassa.
Nykyisessä heikossa taloudellisessa tilanteessa on kannattamattomien toimintojen karsiminen tietenkin ymmärrettävää, mutta silti Lontoon lippulaivamyymälän sulkeminen kummastuttaa. Alun perinkään näiden myymälöiden ei ollut tarkoitus olla erityisesti myynniltään huipputasolla, vaan ennemminkin kyse oli Nokian brändin luomisesta ja Nokian tuotteista kertomisessa.
Ainakaan toistaiseksi ei ole tietoja, että aikooko Nokia pyyhkiä Lontoon täysin pois lippulaivamyymälöidensä kartalta vai siirtyykö myymälä kenties johonkin muuhun sijaintiin. Joka tapauksessa lippulaivamyymälän sulkemisella on aika lailla päinvastainen vaikutus kuin, mihin alun perin pyrittiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.