Apple heitti yli 1 000 sovelluksen iPhone-sovelluskehittäjän ulos kaupastaan

Markus Lehtiniitty
8. joulukuuta, 2009 17:02

Apple on poistanut iPhone- ja iPod touch -laitteidensa App Store -sovelluskaupasta kaikki Molinker-nimisen kehittäjän tarjoamat sovellukset, joita oli yhteensä yli 1 000 kappaletta. Molinkerin ulosheittämisen syynä olivat sen omista sovelluksistaan luomat tekaistut arviot.
Asia alkoi kehittymään iPhoneography-blogin paljastuksen myötä. Blogin tietoon asian oli tuonut yksi sen SCW-nimimerkillä esiintynyt lukija, joka oli huomannut, että Molinker oli käyttänyt kehittäjille markkinointitarkoituksiin jaettavia App Storen promokoodeja tekaistujen, viiden tähden, arvioiden laatimiseen omista sovelluksistaan.
Käyttäjä SWC lähetti Applen maailmanlaajuisesta tuotemarkkinoinnista vastaavalle johtajalle Phil Schillerille sähköpostin, jossa hän kehotti Applea tutkimaan asiaa. Schiller vastasikin heti Applen aikovan tutkia asiaa, ja sunnuntaina sekä SCW että iPhoneography vastaanottivat Schilleriltä kyseisen kehittäjän sovellusten poistamisesta kertoneen lausunnon. "Kyllä, tämän kehittäjän sovellukset on poistettu App Storesta, eivätkä niiden arviotkaan enää ole nähtävissä", totesi Schiller.
Tuoreimman virallisen tiedon mukaan Applen App Storessa on yli 100 000 sovellusta. Molinker oli erittäin merkittävä kehittäjä, sillä se tarjosi App Storessa yli 1 000 kehittämäänsä sovellusta. Näistä suurin osa liittyi valokuvaamiseen, matkustamiseen tai julkiseen liikenteeseen.
appfreak-blogi puolestaan on saanut asiasta kommentin Molinkeriltä. Molinkerin Ma Kunin mukaan heillä ei ole tietoa, mitä he olisivat tehneet väärin.
Aivan ainutlaatuista eivät yhden kehittäjän ulospotkimisesta johtuvat suuret sovellusten poistot App Storen osalta ole - elokuun alussa kerroimme Applen poistaneen kaupastaan Alid Shaikh -nimisen kehittäjän yli 900 sovellusta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.