Videolla: selainvertailussa Applen iPhone 3GS ja HTC:n HD2

Markus Lehtiniitty
8. joulukuuta, 2009 18:58

Tämänpäiväisessä Videolla-sarjamme artikkelissa käsittelyssä ovat kaksi huippupuhelinta, Apple iPhone 3GS ja HTC HD2. Videon aiheena on tämän kaksikon selainten vertailu.
HTC HD2:sta löytyy Microsoftin Internet Explorer Mobilen sijaan parempi Opera Mobile -selain, ja Apple luottaa iPhonessaan luonnollisesti yhtiön omaan Safari-selaimeen. Lisäksi puhelimet eroavat selainkäytössä erittäin merkittävän näyttöpuolen osalta merkittävästi: kun iPhone 3GS tarjoaa vain 3,5 tuuman näytön 320x480 pikselin tarkkuudella, lataaa HD2 pöytään valtavan 4,3-tuumaisen näytön ja 480x800 pikselin tarkkuuden.
Hieman yllättäenkin iPhone pesee testeissä HD2:n sekä sivujen latausnopeudessa että näyttötilojen vaihtojen vauhdikkuudessa. HD2:n kyvykkäämmästä näytöstä on kiistatonta etua, mutta iPhonen Safari-selain sovittaa myös sivut näyttöön sopiviksi erinomaisesti.
Alta löytyvä video on TechnoBuffalo-sivuston käsialaa ja pituutta sillä on reilut seitsemän minuuttia, jossa ajassa esillä olevan parivaljakon selainominaisuudet tulevat kattavasti läpikäytyä.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.