Apple paljasti iPhonen App Storen menestyneimmät pelit ja sovellukset

Markus Lehtiniitty
9. joulukuuta, 2009 13:27

Apple on paljastanut tietoja iPhone- ja iPod touch -laitteidensa App Store -sovelluskaupan vuoden 2009 myynnistä osana iTunes Rewind 2009 -kokonaisuutta.
Apple aloitti vuoden 2008 kesällä App Storellaan mobiilien sovelluskauppojen trendin, johon ovat lähteneet mukaan käytännössä kaikki merkittävimmät puhelin- ja käyttöjärjestelmävalmistajat. Toistaiseksi App Storen suosio on kuitenkin ollut omaa luokkaansa: tuoreimpien virallisten ilmoitusten mukaan App Storessa on tarjolla jo yli 100 000 sovellusta ja sovelluslatauksia on kertynyt jo yli kaksi miljardia.
Alta löytyvät listaukset ovat Suomen iTunesin App Storen kautta löytyvät tiedot eniten myyneistä peleistä ja sovelluksista - listoilta ei siis löydy eniten ladattuja (ilmaisia) sovelluksia, vaan eniten liikevaihtoa sovellukset. Esimerkiksi Yhdysvaltain App Storen vastaavat listat löytyvät tästä MobileCrunch-sivuston artikkelista. Yhdysvaltain osalta Apple on julkaissut listat myös omista suosikkipeleistään ja -sovelluksistaan.
Listoissa itse pelin tai sovelluksen jälkeen on listattu sen kehittäjätahon nimi. Pelilistaa hallitsevat suuret pelitalot, Electronic Arts ja Gameloft, kun taas sovellusten osalta kehittäjistä erityisesti erottuvat vain navigointisovellusten kehittäjät.
Pelien eniten myyneet:


Sovellusten eniten myyneet:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.