Tuoreita ajatuksia Nokia N900:sta pidemmän käytön jälkeen

Markus Lehtiniitty
9. joulukuuta, 2009 19:28

Nokian Maemo 5 -käyttöjärjestelmällä varustettu N900 on varmasti yksi tämän vuoden kuumimpia uutuuksia puhelinrintamalla. N900:aan ladattiin ennakkoon yleisön ja median toimesta erittäin paljon ennakko-odotuksia - ja nyt kun N900 on tukevasti saapunut markkinoille sekä toistamiseen allekirjoittaneen omiin käsiin, on aika jälleen hieman tutkiskella asiaa.
Tämä artikkeli ei yritäkään olla kaikenkattava katsaus N900:aan ja sen Maemo-käyttöjärjestelmään, vaan tämän osalta tarkoituksena on ollut nostaa esille muutamia, suuremman ja pienemmän kokoluokan, seikkoja laitteesta, käyttöjärjestelmästä sekä käyttöliittymästä. Olemme jo aiemmin julkaisseet monia N900:n käyttökokemuksiin perustuvia, laajempia artikkeleja:
Ensikokemukset Nokian N900:sta: tehokkuus vakuuttaa, mutta matka on vielä kesken
Näin helposti onnistuu "mesen" integrointi Nokian N900:aan
Ensimmäinen Maemo-puhelin Nokia N900 vs. ensimmäinen S60-puhelin Nokia 7650
Tässä tulevat vastaukset Nokia N900 -kysymyksiinne!
Testissä Nokia N900 - aito mobiilitietokone, sekä hyvässä että pahassa
Kommentti: Nokia N900 + Maemo = mobiilitietokone
Laajamittaisemman saatavilletulon jälkeen N900 on myös herättänyt verkon keskustelupalstoilla mielettömästi keskustelua, kommetteja ja sekä niin positiivista kuin myös negatiivista palautetta. Yksi erityisesti useissa tapauksissa esille noussut asia on N900:n kaatuminen - muun muassa Kauppalehti kertoi tästä eilen verkossa.
Kaatuiluongelman yleisyydestä on vaikea saada kattavaa kokonaiskuvaa, mutta ilmeisestikin kyse on rajoittuneesta ongelmasta. Oman N900:ni kanssa en ole törmännyt merkittäviin kaatumisongelmiin - itse asiassa muistaakseni noin viikon aikana olen saanut laitteen kaatumaan vain kerran, ja silloinkin kyse oli laitteelle melko rasittavasta tilanteesta, joten kaatuminen ei tullut yllätyksenä.
Alla on muutamia muita ajatuksia N900:stä nyt hieman pidempään käyttökokemukseen perustuen, aiempien artikkeliemme päälle:

Nokia on aiemmin luvannut muun muassa pystynäyttötilan selaimeen sekä Ovi Store -sovelluskaupan tuovan päivityksen vielä tämän vuoden puolella. Toivottavasti aikataulussa pysytään, ja mukana olisi paljon myös muita parannuksia. Toistaiseksi tarkempia tietoja tästä päivityksestä tai sen saatavuudesta ei ole vielä kuultu. Toivottavasti päivitys ei myöhästy niin kuin N900 - 22 päivää aikaa...

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.