Nokia sulkee myös New Yorkin ja Chicagon lippulaivamyymälänsä

Markus Lehtiniitty
10. joulukuuta, 2009 15:47

Nokia aikoo sulkea alkuvuodesta 2010 myös yhtiön Yhdysvalloissa sijaitsemat kaksi lippulaivamyymälää. Myymälät ovat sijainneet New Yorkissa sekä Chicagossa. Lisäksi Brasilian Sao Paulon lippulaivamyymälä vaihtaa sijaintia.
Hiljattain kerroimme Nokian aikovan sulkea Lontoossa Regent Streetillä sijaitsevan lippulaivamyymälän vuodenvaihteessa. Tuolloin kummastelimme Nokian päätöstä, sillä myymälä suljettiin sen kannattamattomuuden takia, vaikka kannattavuus ei alun perin ollutkaan lippulaivamyymälöiden ensisijainen tavoite. Nokia on kuitenkin nyt muuttanut strategiaansa, jonka myötä kauppoja menee kiinni siis ainakin kolme kappaletta.
Jatkossa Nokian lippulaivamyymälöiden täytyy pystyä toimimaan kannattavasti, kun tähän asti niiden strategiana on ollut toimia ennen kaikkea markkinointikanavana - paikkana, jossa ihmiset voivat kokeilla uusimpia Nokian laitteita ja palveluja. Myynnillisesti lippulaivamyymälöillä on ollut hyvin vähän merkitystä Nokialle - tusinalla myymälällä ei yksinkertaisesti voi olla kovin suurta roolia, kun niiden määrää vertaa Nokian jälleenmyyjien yli 600 000 myyntipisteeseen.
Liikkeiden sulkeminen on siis ehdottomasti uudistetun strategian mukaista ja varmasti ainakin lyhyellä aikavälillä myös kannattavaa. Mutta onko Nokian muutos myymälöiden strategiassa pidemmällä tähtäimellä järkevä? Sen tulee näyttämään vain aika, mutta ainakin tällä hetkellä ympäri maailmaa tapahtuvat Nokian myymälöiden sulkemiset eivät anna kovin positiivista kuvaa Nokiasta ja sen menestyksestä.
Nokia aloitti lippulaivamyymälöidensä perustamisen vain noin kolmisen vuotta sitten, joten nyt suuntaa vaihdetaan aika nopeasti. Säntäileekö Nokia nyt tarpeettomasti joka suuntaan muiden perässä? Onko Nokialla oma suunta hukassa? Mitä mieltä olette?
Jatkossa Nokia aikoo panostaa Yhdysvalloissa erityisesti operaattorimarkkinoihin, mikä onkin ainoa tie mahdolliseen menestykseen. Nokia on pitkään menestynyt heikosti Pohjois-Amerikan markkinoilla, eikä suuria muutoksia tilanteeseen ole ainakaan vielä toistaiseksi näkynyt horisontissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.