HTC:ltä korjaus HD2:n pinkkiin kameraongelmaan

Markus Lehtiniitty
11. joulukuuta, 2009 14:00

HTC on julkaissut korjauksen sen uutta Windows-puhelinten HD2-huippumallia vaivanneeseen kameraongelmaan. Mielenkiintoinen kameraongelma aiheutti kuviin pinkin varjon osassa HD2-puhelimia. Kerroimme asiasta alun perin marraskuun lopulla.
Aluksi ongelman arveltiin olevan laitteisto-ongelma, mutta mitä ilmeisimmin kyseessä oli lopulta ohjelmistoon liittyvä ongelma tai ainakin ongelma, jonka pystyy korjaamaan ohjelmistopuolella.
HTC:n julkaisema korjaus kameraongelmaan on ladattavissa täältä - HTC itse kutsuu sitä "Digital Picture Enhancement" -nimellä. Korjauksen asentaminen on helppoa: .exe-päätteinen tiedosto vain kopioidaan puhelimen muistiin ja käynnistetään, jonka jälkeen seurataan puhelimen näytöllä näkyviä ohjeita.
Muun muassa GSMArena-sivuston artikkelista löytyy HD2:lla ennen ja jälkeen korjauksen otetut esimerkkikuvat, joiden mukaan ongelma näyttäisi korjaantuneen.
Kameraongelman korjauksen ohella HTC on myös julkaissut HD2:lle laajemman ROM-päivityksen, mutta se on toistaiseksi saatavilla vasta HD2:n Kreikka-, Venäjä-, Norja-, Saksa-, Espanja-, Alankomaat-, Ranska-, Tsekki-, Puola- ja Italia-versioille. Uuden päivityksen pitäisi tuoda parannuksia musiikkisoittimen toimintaan, näytön kääntöön Opera-selaimessa sekä puheluiden äänenlaatuun.
HTC HD2:n automaattitarkenteinen kamera on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä ja sen yhteydestä löytyy kaksois-LED-kuvausvalo. Lisäksi HD2:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat valtava 4,3 tuuman kapasitiviinen kosketusnäyttö sekä Qualcomm Snapdragon -alusta yhden gigahertsin suorittimella. Hintaa HD2:lla edullisimmillaan vajaat 650 euroa. HD2:n käyttöjärjestelmä on Microsoftin Windows Mobile 6.5, jonka päälle HTC on lisännyt oman Sense-käyttöliittymänsä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.