Nokialta päivitykset 5530 XpressMusicille, N85:lle ja N79:lle

Markus Lehtiniitty
14. joulukuuta, 2009 15:56

Nokia on julkaissut hiljattain ohjelmistopäivitykset kolmelle Symbian-älypuhelimelleen. 5530 XpressMusicin ja N85:n ovat tuoreempia tapauksia, kun puolestaan N79:n päivitys on ollut saatavilla jo jonkin aikaa.
Kosketusnäytöllisen 5530 XpressMusicin ohjelmisto on kokenut kolmikosta suurimman päivityksen. Päivityksen myötä versionumeroissa hypätään uudelle kymmenelle, ja nyt julkaistun ohjelmiston versionumero on 20.0.080. Päivitys on saatavilla sekä Nokia Software Updaterin kautta että FOTA-päivityksenä verkon yli suoraan laitteeseen.
Tietokoneen kautta asennettaessa 5530 XpressMusicin tuoreella päivityspaketilla on kokoa noin 140 megatavua. Päivityksen tuomiin uudistuksiin kerrotaan kuuluvan päivitetyt versiot Ovi Storesta, Ovi Mapsista ja Nokia Music -widgetistä sekä luonnollisesti nopeusparannuksia sekä pieniä bugikorjauksia.
Jo melko iäkkään Nokia N85:n ohjelmisto päivittyi nyt versionumeroon 31.002. Kyseessä on lähinnä pieniä bugeja korvaaja päivitys, mutta tarkempia tietoja muutoksista ei toistaiseksi ole.
Myös N79:lle nyt tuotu 32.001-päivitys on uudistuksiltaan melko pieni. Yleisten vakausparannusten ja pienten bugikorjausten lisäksi merkittävin parannus on tehty SIM-kortin sisällön kopioimiseen puhelimen muistiin.
Myös N85 ja N79 ovat päivitettävissä niin tietokoneella Nokia Software Updaterin kautta kuin myös FOTA-päivityksenä verkon yli suoraan laitteella. Koko päivitetyn kolmikon pitäisi päivityksen yhteydessä säilyttää käyttäjän puhelimen muistiin tallentamat tiedot koskemattomina, sillä kaikki tukevat UDP-ominaisuutta (User Data Preservation). Tästä huolimatta varmuuskopion ottaminen puhelimen sisällöstä on joka tapauksessa suositeltavaa.
Lisäksi päivitykset voivat tulla saataville eri markkina- ja kieliversioiden puhelimille hieman vaihtelevasti.
PÄIVITYS: Ilmeisesti myös N96:lle on tullut hiljattain saataville päivitys.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.