Google haki tavaramerkkiä puhelimensa Nexus One -nimelle, video puhelimesta esiin

Markus Lehtiniitty
16. joulukuuta, 2009 11:38

Googlen omaan puhelimeen liittyen on jälleen kuultu uusia, tuoreita uutisia. Nyt julkisuuteen on tullut Googlen jättämä tavaramerkkihakemus Nexus One -nimelle sekä tiettävästi ensimmäinen video Nexus One -puhelimesta.
Google haki Nexus One -tavaramerkkiä 10. joulukuuta yhdysvaltalaiselle USPTO:lle jätetyssä hakemuksessa. Tämä tarkoittaa, että ainakin jollain mallilla Googlen tulee tulevaisuudessa jotakin myymään Nexus One -nimen alla, sillä tavaramerkin myöntäminen edellyttää merkin käyttämistä kaupallisessa toiminnassa.
Lukuisten paljastusten jälkeen alkaa olla jo melko selvää, että Google tulee Nexus One -puhelintaan myymään. Edelleenkään täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole puhelimen myynnin laajuudesta. Tullaanko Nexus Onea myymään vain kehittäjätyökaluksi vaiko laajemmin ja näyttävämmin myös kuluttaja-asiakkaille? Toistaiseksi tämän osalta ei ole tarjolla varmaa vastausta.
Nexus One -nimi on myös ajanut Googlen jo myös ongelmiin. Nexus on nimittäin Nexus-6-replikanttien nimi Philip K. Dickin teoksissa Do Androids Dream of Electric Sheep? ja Blade Runner, eikä hänen perintöään hallitseva tyttärensä ole ollut tietoinen Googlen aikeista käyttää nimeä puhelimensa yhteydessä. New York Timesin mukaan tytär on ottanut jo yhteyttä asianajajiin, mutta samalla jonkinlaisen sopimuksen syntyminen nimen käytöstä nähdään todennäköisenä.
Olemme kertoneet Googlen omasta puhelimesta sunnuntaista lähtien päivittäisissä artikkeleissa uusien tietojen tultua julki:
Google vahvisti: oma puhelin olemassa - tässä kaikki tiedot
Googlen puhelimesta tihkuu lisätietoa - pysyy yhä mysteerinä
Google-puhelintarina jatkuu - uusia kuvia ja tietoja myynnistä
Alta löytyvällä videolla Googlen Nexus One -puhelin käynnistyy. Näkyvissä on myös puhelimen pakkaus, jossa puolestaan näkyy virallinen Nexus One -logo. Logo löytyy myös kuvamuodossa alta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.