Huhu: Nokialta tupla-SIM-puhelimia ensi vuonna

Markus Lehtiniitty
16. joulukuuta, 2009 18:53

Nokialta on tulossa kahdella SIM-korttipaikalla varustettuja puhelimia ensi vuonna, kertoo Mobile-review-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazin Twitter-palvelussa.
Murtazinin mukaan puhelimet tulevat sijoittumaan keskihintaluokkaan ja ovat tulossa markkinoille vuoden 2010 toisella neljänneksellä. Murtazin kertoo, että Nokian Venäjän edustaja Viktor Saijes vahvisti asian hänelle.
Myös Kasi Viswanath Intiasta toi oman lisänsä tupla-SIM-huhuun kertomalla, että asia oli vahvistettu Bangaloressa, Intiassa järjestetyssä Forum Nokia Developer Conference -kehittäjätapahtumassa. Viswanathin mukaan kahdella SIM-korttipaikalla varustettuja puhelimia olisi kuitenkin tulossa jo vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta tämän Murtazin kumosi myöhemmin kertoen puhelinten olevan vielä keskeneräisiä.
Eldar Murtazin on venäläisen Mobile-review-sivuston perustaja ja päätoimittaja, jolla on erittäin hyvät suhteet ja lähteet puhelinmaailmassa. Aiemmin tänä vuonna Murtazin on ollut esillä muun muassa kerrottuaan Foxconnin vastaanottaneen jo tilauksen Applen neljännen sukupolven iPhonesta sekä julkaistuaan useilla kuvilla varustetut kattavat esikatsausartikkelit muun muassa Nokia N900:stä ja Sony Ericssonin Kurarasta jo ennen niiden virallisia julkistuksia.
Kahdella SIM-korttipaikalla varustettujen puhelinten mukaantulo myös Nokian valikoimiin on mielenkiintoista, sillä jostain syystä Nokia on toistaiseksi sivuuttanut tämänkaltaiset puhelimet. Kahden SIM-korttipaikan löytyminen puhelimesta helpottaa kahden liittymän käyttämistä yhdessä puhelimessa. Lähes kaikki kahden SIM-korttipaikan puhelimet tukevat molempien SIM-korttien yhtäaikaista käyttöä, ja myös Nokian tulevien tupla-SIM-puhelinten voisi ehdottomasti olettaa olevan tätä mallia.
Muun muassa monista kiinalaisten pienvalmistajien puhelimista löytyy kaksi SIM-korttipaikkaa, ja suurimmista valmistajista muun muassa Samsung on ollut mukana näillä markkinoilla. Yksi Samsungin tupla-SIM-puhelimista on aiemmin esittelemämme Samsung C3212 DuoS, ja lisää Samsungin tupla-SIM-puhelimia löytyy muun muassa GSMArena-sivuston tietokannasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.