Nokian Ovi-synkronointipalvelu vaipunut unholaan

Markus Lehtiniitty
16. joulukuuta, 2009 18:09

Nokian Ovi-palvelukokonaisuuteen kuuluva osoitekirja- ja kalenteritietojen synkronoinnin mahdollistava palvelu ei ole kehittynyt odotusten mukaisesti - tai oikeastaan se ei ole kehittynyt elinaikanaan juuri ollenkaan. Asiaan on ottanut kantaa myös Symbian-Guru.com-sivusto, joka uudelleennimesi artikkelinsa otsikossa Nokian synkronointipalvelun hauskasti Unohtaneet Synciksi.
Omien heikkojen kokemusteni vuoksi päätin myös itse nostaa asian esille: Nokian synkronointipalvelun tila on heikko ja huolestuttava, ja asialle pitäisi tehdä jotain.
Alun perin Nokia julkaisi synkronointipalvelunsa elokuussa 2008, jolloin se vastasi hyvin monien tarpeisiin ja jopa toimikin kohtuullisesti. Nyt reilu vuosi palvelun avaamisen jälkeen Nokia näyttäisi täysin unohtaneen synkronointipalvelunsa jatkokehityksen.
Vaihdoin taannoin puhelimeni Nokia N97:stä Nokia N900:aan, jossa yhteydessä törmäsin Ovi-synkronoinnin ongelmiin ikävällä tavalla. Yleisesti ottaen tiedot siirtyvät tuoreiden Nokia-puhelinten välillä helpoimmin Bluetooth-yhteyden yli suoraan puhelimesta puhelimeen Siirto-sovelluksella. Tämä toimii hyvin myös N97:n ja N900:n välillä. Miksi en sitten käyttänyt Siirto-sovellusta Ovi-synkronoinnin sijaan? Syy on, että N97:ni oli juuri tuolloin huollossa, joten Siirto-sovelluksen käyttäminen tietojen siirtoon ei olisi ollut mahdollista.
Ennen N97:n huoltoon viemistä tutkin läpi vaihtoehdot tietojen siirtoon N900:aan. Ovi-synkronointi olisi voinut olla yksi vaihtoehto, mutta homma tyssäsi pikaisesti: palvelu ei toistaiseksi tue lainkaan N900:aa, tosin tämä johtuu laitteesta - N900 ei tue palvelun käyttämää SyncML-protokollaa. Toinen ongelma oli raadollisempi: en saanut tietojen synkronointia onnistumaan myöskään N97:n kanssa ja kaiken lisäksi synkronoinnin yrittäminen jopa hävitti joskus aiemmin E90 Communicatorista palveluun synkronoimani tiedot. Kokonaisuutena Ovi-synkronointi jätti siis itsestään hyvin heikon kuvan.
Symbian-Guru.com-sivuston artikkelissa nostetaan esille myös synkronointipalvelun puuttuvat ominaisuudet (ei esimerkiksi automaattista synkronointia), palvelun piilottaminen uusimmissa Symbian-puhelimissa liian syvälle valikkojen uumeniin sekä täysin olematon integrointi Ovi Mail -sähköpostipalvelun kanssa.
Ovi Sync on loistoesimerkki Nokian heikosta suoriutumisesta palvelurintamalla. Epäonnistumiset ovat kuitenkin korjattavissa, ja Ovi Syncin osalta muutoksen voisi olettaa olevan jopa melko kevyt. Nokia, korjatkaa Ovi-synkronointi ja nopeasti!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.