Videolla: Swype-tekstinsyöttötekniikka Android-puhelimessa

Markus Lehtiniitty
16. joulukuuta, 2009 10:30

Swype-tekstinsyöttötekniikka tullee tulevien vuosien aikana rantautumaan moniin kosketuspuhelimiin. Toistaiseksi se on saatavilla vasta Microsoft Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle, ja yhdessä puhelimessa, yhdysvaltalaisessa Verizon Wireless -operaattorin Samsung Omnia II -versiossa, se tulee esiasennettuna.
Swype-tekstinsyöttö toimii totutusta virtuaalinäppäimistön naputtelusta poiketen niin, että sormea vedetään virtuaalinäppäimistön päällä sanan kirjainten kautta. Tämä nopeuttaa kirjoittamista, sillä Swypen kanssa ei myöskään pidä olla niin tarkka kuin perinteisen virtuaalinäppäimistön kanssa.
Eilen kerroimme Nokian ja Samsungin sijoituksista Swypeen. Nämä sijoitukset antaisivat olettaa, että Swypen tekniikka tullaan näkemään jatkossa ainakin kyseisten valmistajien kosketuspuhelimissa. Lisäksi eilenkin mainitsimme Swypen olevan saapumassa myös Googlen Android-käyttöjärjestelmälle.
Toistaiseksi Swypen käytön laajentumisen suurin este lienee toistaiseksi melko suppea kielituki, mutta tämä on ongelma, joka tulee varmasti korjautumaan ajan kuluessa.
Tämän päivän videonostonamme on esillä MobileCrunch-sivuston lyhyehkö video Swypen käytöstä Android-käyttöjärjestelmällä varustetussa puhelimessa, tässä tapauksessa HTC:n valmistamassa Verizon Wirelessin DROID Erisissä. Tekniikka toimii myös Android-alustalla juuri niin kuin sopii odottaakin, vaikka videolla Swypestä nähty versio onkin vasta testiversio.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.