Apple hyväksyi videokuvauksen myös iPhonelle ja iPhone 3G:lle - laatu heikkoa

Markus Lehtiniitty
17. joulukuuta, 2009 16:32

Apple on hyväksynyt iPhonen App Store -sovelluskauppaan jo ainakin kaksi videokuvauksen myös alkuperäisellä iPhonella ja iPhone 3G:llä mahdollistavaa sovellusta. Videokuvaus on ollut tähän asti virallisesti vain tuoreimman iPhone 3GS -mallin ominaisuus - tosin nytkään nähdyt ratkaisut eivät tuota vanhemmissa iPhoneissa kovinkaan laadukasta jälkeä.
Apple on hyväksynyt App Storeen Camcorderin (iTunes-linkki) ja iVideoCameran (iTunes-linkki). Molemmilla sovelluksilla on hintaa 0,79 euroa.
Aiemmin videokuvaus on ollut mahdollista alkuperäisellä iPhonella ja iPhone 3G:llä vain lukituksista muurettujen (jailbreak) puhelinten osalta. Apple on kuitenkin hiljattain muuttanut käytäntöään, ja alkanut hyväksyä App Storeen myös videokuvauta hyödyntyviä sovelluksia.
Edellä mainitut sovellukset eivät kuitenkaan ole kovinkaan korkealaatuisia - ainakaan toistaiseksi. Camcorderia testannut TUAW-sivusto haukkuu muun muassa sovelluksen käyttöliittymää, minkä ohella videoita ei myöskään saa lainkaan ulos sovelluksesta. Camcorderin tallentaman videon tarkkuudesta tai sekunnissa otettujen kuvien määrästä ei ole tarkkaa tietoa.
iVideoCameraa on puolestaan tarkemmin kertonut theAppleBlog-sivusto. iVideoCamera-sovellus tallentaa videota vain 3 kuvan sekuntinopeudella ja 160x213 pikselin tarkkuudella, jotka molemmat ovat erittäin alhaisia lukuja. iPhone 3GS kuvaa videota vakiona 640x480 pikselin tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa. Lisäksi videon maksimpituus on rajattu yhteen minuuttiin. Camcorderista poiketen iVideoCamera sentään mahdollistaa videoiden siirtämisen ulos sovelluksesta, joko suoraan YouTubeen tai iPhone-käyttöjärjestelmän Kameran rullaan.
Uudet sovellukset näyttäytyvät myös esimerkkinä Applen höllentyneestä linjasta iPhone-sovelluksen hyväksymisen osalta. Itse asiassa niiden kerrotaan jopa hyödyntävän julkaisemattomia sovellusrajapintoja, mistä huolimatta Apple on hyväksynyt ne.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.