Motorolan Backflip-Android-puhelimen erikoinen rakenne kuvissa

Markus Lehtiniitty
18. joulukuuta, 2009 18:14

Motorolan yhdestä tulossa olevasta Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetusta puhelimesta on saatu julkisuuteen uutta tietoa sekä ennen kaikkea kuvia. Backflip-nimen ohella uutuusmalli tunnetaan myös Motus- ja Enzo-nimillä sekä MB300-mallikoodilla. Uudet kuvat laitteesta toi esiin Phandroid-sivusto.
Backflipin erikoisuus on sen rakenteessa. Kyseessä on eräänlainen käänteinen simpukkapuhelin, mikä tarkoittaa sekä puhelimen kosketusnäyttö että täysnäppäimistö ovat koko ajan esillä, mutta tarvittaessa näppäimistö vain käännetään käyttöasentoon. Lisäksi tällöin paljastuu myös puhelimen näyttöosan takapuolelta löytyvä kosketusalusta. Rakenteen myötä Backflipin kamera on myös erikoisesti sijoitettu näppäimistön yhteen kulmaan.
Teknisiltä ominaisuuksiltaan Motus/Backflip ei ole järjettömän erikoinen, ennemminkin sitä voisi kutsua mukiinmeneväksi. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 3,1 tuuman kosketusnäyttö 320x480 pikselin HVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin kamera LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, 528 megahertsin Qualcomm MSM7201A -suoritin, 512 megatavua ROM-muistia, 256 megatavua RAM-muistia sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. Motuksessa käytössä oleva Android-versio on 1.5 (ei siis uudempi Android 2.0), jonka päällä pyörii MOTOBLUR-käyttöliittymä.
Backflipin julkistusaikataulusta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. Yhdysvalloissa se on tulossa AT&T-operaattorin kautta saataville kyseisen operaattorin ensimmäisenä Android-puhelimena.
Backflip, tai minkä nimen se ikinä Yhdysvaltain ulkopuolella tulee saamaankaan, on yksi Motorolan monista tulossa olevista Android-puhelimista. Ainakin rakenteeltaan Backflip tulee olemaan varmasti yksi mielenkiintoisimmista.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.