Samsungin bada-käyttöjärjestelmästä ensimmäiset kuvat

Markus Lehtiniitty
18. joulukuuta, 2009 16:34

Samsung on kertonut tulevasta bada-mobiilikäyttöjärjestelmästään jo julkistuksen sekä myös Lontoossa myöhemmin järjestetyn tilaisuuden merkeissä paljastamatta kuitenkaan juurikaan tarkempia tietoja. Samsung ei myöskään ole toistaiseksi virallisesti esitellyt esimerkiksi kuvankaappauksia tulevasta käyttöjärjestelmästään.
Nyt badasta on kuitenkin saatu lukuisia kuvankaappauksia julkisuuteen useista eri lähteistä. Samsung on aiemmin kertonut käyttöjärjestelmän pohjautuvan yhtiön aiemmalle TouchWiz-alustan perustalle, joten uusien kuvien esittämä badankin ulkoasu seurailee melko pitkälti samoilla linjoilla.
Kuvissa näkyvän käyttöliittymän fontin on nähty olevan melko lähellä Symbian S60 -alustasta tuttua fonttia. Asiasta on kertonut muun muassa MobileCrunch-sivusto. Fontti ei kuitenkaan ilmeisesti ole kuitenkaan aivan sama, ja asiassa lienee kyse vain merkityksettömästä samankaltaisuudesta.
badan tarkoista teknisistä tiedoista on yhä melko vähän tietoa, mutta melko odotetusti se sisältää tuen esimerkiksi 3G-verkolle, WLAN-lähiverkkoyhteydelle, GPS-paikannukselle sekä erilaisille antureille, joista tärkein tietenkin on kiihtyvyysanturi. Lisäksi bada tukee monikosketusta sekä ainakin aluksi tuetut näyttötarkkuudet ovat ilmeisestikin WQVGA (240x400 pikseliä) sekä WVGA (480x800 pikseliä). badan käyttöliittymä on toteutettu Flash-tekniikalla ja nykyhengen mukaisesti myös sovelluskauppa tulee olemaan tärkeä osa alustaa.
Ensimmäisen bada-puhelimen pitäisi aiempien tietojen mukaan saapua markkinoille vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla, ja useampia bada-laitteita olisi tulossa vuoden 2010 toisen puoliskon aikana.
Kuvia badasta on tullut julkisuuteen kolmesta eri lähteestä. Näistä alta löytyvät ensimmäiseksi Engadget Germanyn kuvat:




Seuraavat kuvat ovat puolestaan Samsung Flash Wikin julkisuuteen tuomia:

Ja vielä viimeisenä GSMArena-sivuston blogissa esitellyt kuvat:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.