Vähävirtainen Bluetooth otti askeleen eteenpäin

Markus Lehtiniitty
18. joulukuuta, 2009 15:44

Langattoman Bluetooth-tiedonsiirtoteknologian kehityksestä vastaava Bluetooth Specia Interest Group on julkistanut virallisesti Bluetooth Low Energy -teknologian, eli vähävirtaisemman Bluetoothin, mukaan tekniikan määrittelyyn,. Virtapihi Bluetooth tulee olemaan osa Bluetooth 4.0 -määrittelyä.
Bluetooth-laitteiden energiavaatimusten pudottaminen mahdollistaa "ultra-alhaisen" huippu-, keski-, ja tyhjäkäyntitilan virrankulutuksen, vuosien toiminnan pienilläkin kolikkoparistoilla, edulliset kustannukset, eri valmistajien laitteiden yhteensopivuuden sekä parantuneen kantaman. Valmistajilla on myös mahdollisuus käyttää nykyisiä Bluetooth 2.1+EDR - ja Bluetooth 3.0+HS -siruja matalan virrankulutuksen ratkaisun kanssa.
Lisäksi Bluetooth SIG:in mukaan virtapihi Bluetooth voi lähettää hyvin pieniä paketteja yhden megabitin sekuntivauhdilla, hyppiä eri taajuuksien välillä, sisältää vain kolmen millisekunnin latenssin ja on turvallinen. Aiemmin vähävirtaisen Bluetoothin käyttö on vaatinut myös niin sanotun normaalin Bluetoothin tuen, mutta jatkossa markkinoille vuodaan tuoda vain myös vähävirtaista Bluetoothia tukevia laitteita.
Bluetooth SIG odottaa ensimmäisten virtapihiä Bluetootk-teknologiaa tukevien laitteiden tulevan saataville kesällä 2010.
Virtapihi Bluetooth perustuu Nokian alun perin kehittämään Wibree-tekniikkaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.