Applen iPhone hallitsee Japanin älypuhelinmarkkinaa

Markus Lehtiniitty
19. joulukuuta, 2009 18:06

Applen iPhone-puhelin hallitsee Japanin älypuhelinmarkkinoita, mutta älypuhelinmarkkina on melko pieni koko markkinaan nähden. Useimpia monin tavoin kehittyneitä japanilaisia puhelimia ei nimittäin lueta älypuhelimiin kuuluviksi.
Japanilaisen markkinatutkimusyritys Impress R&D:n tutkimuksen mukaan Applen iPhonet hallitsevat jopa 46,1 prosentin osuutta Japanin älypuhelinmarkkinoista. Luku mittaa iPhone-käyttäjien osuutta kaikista älypuhelinkäyttäjistä. iPhone 3G:n osuus luvusta on 24,6 prosenttia ja iPhone 3GS:n loput 21,5 prosenttia. iPhoneja on Japanissa kolmisen miljoonaa, mikä on vaikuttavat noin 10 prosenttia sen koko maailmanlaajuisesta käyttäjämäärästä.
iPhonen Japanin markkinoilla menestymistä voidaan pitää erittäin merkittävänä, sillä maan mobiilimarkkinoita hallitsevat ennen kaikkea täkäläiset toimijat, ja myös operaattorien valta markkinoilla on erittäin merkittävä. Esimerkiksi Nokia ei ole Japanissa viime aikoina menestynyt, ja se vetäytyikin täysin pois maan markkinoilta viime vuoden aikana.
Myös Etelä-Koreassa ainakin iPhonen alkumenestys on ollut vahvaa. Korean markkina muistuttaa hieman Japanin markkinoita rakenteeltaan. Sen sijaan Kiinassa iPhonen virallinen myynti on ollut heikomman puoleista, mutta tähän suuri osasyy ovat kukoistavat epäviralliset harmaat markkinat.
iPhonea kauppaa Japanissa SoftBank Mobile -operaattori, joka panostaa iPhonen markkinointiin voimallisesti useiden eri kanavien kautta, mikä voidaan nähdä osasyynä iPhonen vahvaan menestykseen Japanissa.
Applen nappaama 46,1 prosentin osuus älypuhelinten osalta ei kuitenkaan kerro koko totuutta Applen asemasta Japanissa, vaikka menestys vahvalta vaikuttaakin. Alta löytyy IDC-tutkimusyhtiön kaavio vuoden 2009 toisen neljänneksen markkinaosuuksista Japanin markkinoilla - Apple löytyy joukon Muut (Others) alta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.