HTC Espresso tuo mukanaan päivitetyn Sensen?

Markus Lehtiniitty
21. joulukuuta, 2009 20:46

HTC:lta on tietojen mukaan tulossa ensi vuoden aikana uusi Espresso-niminen, Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin. Nyt julkisuuteen on vuotanut kuvia väitetystä Espresson ROM-ohjelmistosta, jonka yhteydssä on samalla tullut esiin myös päivitetty HTC Sense -käyttöliittymä.
Toistaiseksi saatavilla olevat tiedot Espressosta ovat hyvin heikkoja, ja (kehitys)nimen sekä käyttöjärjestelmän ohella siitä tiedetään vain, että ominaisuuksiin pitäisi lukeutua QWERTY-täysnäppäimistö, tarkkuudeltaan 320x480 pikselin kosketusnäyttö sekä perinteinen 528 megahertsin Qualcomm-suoritin. Ominaisuustietojen perusteella Espresson voi odottaa sijoittuvan ennemminkin keski- kuin huippuhintaluokkaan.
Kuvat Espresson ROM-ohjelmistota toi esiin italialainen HDblog.it-sivusto, jonka artikkelista löytyy lisää kuvia tähän liitettyjen ohella. Kuvat paljastavat muutamia eroja ja mahdollisia uudistuksia, joita HTC:n Sense-käyttöliittymään on jatkossa tulossa. Yksi selkeimmistä eroista ovat uudistuneet valikkokuvakkeet - kuvat on nyt laatikoitu. Lisäksi alapalkkiin on myös ilmestynyt People-sovelluksen kuvake.
Espressosta pitäisi löytyä Android 2.1 -käyttöjärjestelmäversio, ja tuoreissa kuvissa nähty Sense-käyttöliittymä mitä todennäköisimmin tulee löytymään myös ainakin HTC:n kaikista muista Android 2.1:lla varustetuista Sense-puhelimista.
HTC:n alkuvuoden 2010 mallistoa on aiemmin vuotanut myös Espresson ohella laajasti julkisuuteen. Helmikuun puolessa välissä järjestettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa HTC:ltä odotetaan useiden uutuuspuhelinten julkistuksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.