Neljännen sukupolven Apple iPhonen julkistus 28. kesäkuuta?

Markus Lehtiniitty
21. joulukuuta, 2009 21:17

Applen neljännen sukupolven iPhonen julkistus tulee näillä näkymin erittäin todennäköisesti tapahtumaan 28. kesäkuuta 2010. Spekulaatiot lähtivät liikkeelle, kun Apple Insider -sivusto kertoi San Franciscossa sijaitevan Moscone Centerin Moscone Westin olevan varattu 28.6.-2.7.2010 julkisen kalenterin mukaan "Corporate Event" -nimikkeen alla.
Apple järjestää vuosittain keskikesäisin Worldwide Developer's Conference -tapahtuman (WWDC). WWDC on aiemminkin järjestetty juuri Moscone Westissä, ja lisäksi viime vuosina tapahtuma on Apple Insiderin mukaan varattu myös juuri samalla "Corporate Event" -nimikkeellä kuin nytkin. Lisäksi kahden aiemman sukupolven osalta iPhone-julkistukset ovat tapahtuneet juuri WWDC:n aloituspäivänä.
Neljännen sukupolven iPhonesta tai samassa yhteydessä julkaistavasta iPhone OS 4.0 -käyttöjärjestelmäversiosta ei vielä toistaiseksi tiedetä juurikaan mitään. On äärimmäisen mielenkiintoista seurata, mitä uutta Apple on mahdollisesti keksinyt, sillä helppojen uudistusten tie on jo kuljettu loppuun sekä rauta- että ohjelmistopuolen osalta. Jännää on myös, miten Apple tulee uutuutensa nimeämään.
Seuraavan sukupolven iPhoneen liittyväksi tärkeimmäksi uudistukseksi ollaan oltu nostamassa operaattorikumppanin vaihtumista tai laajentumista Yhdysvalloissa Verizon Wirelessiin, joka on maan suurin operaattori ja jonka verkkoa pidetään yleisesti nykyisin iPhonea myyvän AT&T:n verkkoa kattavampana ja luotettavampana. Applen ja AT&T:n iPhone-yksinoikeussopimus päättyy tietävästi juuri ensi kesänä, mikä on lisännyt vettä spekulaatiomyllyyn. Suomi-näkökulmasta Yhdysvaltain operaattorikuviot eivät kuitenkaan ole kovin kiinnostavia.
Applella on haastetta uudistaa iPhonea tarpeeksi, jotta se pystyisi houkuttelemaan ostajia myös aiempien iPhone-mallien käyttäjistä. iPhonen tulevaisuuden kannalta on myös mielenkiintoista, milloin Apple aikoo siirtyä tarkempaan näyttöön, sillä kaikkien iPhone-mallien tähän asti tarjoama 320x480 pikselin tarkkuus on jäänyt jo merkittävästi kaikista tärkeimmistä kilpailijoista jälkeen. Näytön tarkkuuteen liittyvät uudistukset kuitenkin saattaisivat johtaa merkittäviin yhteensopivuusongelmiin aiemmille iPhoneille kehitettyjen sovellusten kanssa. Aiempina vuosina Apple on kertonut iPhonen ohjelmistouudistuksista jo marraskuussa järjestetyssä tilaisuudessa, ja kenties näin toimitaan myös tänä vuonna.
Huhuja seuraavan sukupolven iPhonesta on varmasti kiihtyvässä tahdissa luvassa riittävästi kesäkuun loppua kohti kuljettaessa. Toistaiseksi on kuultu vasta Foxconnin jo vastaanottaneen tilauksen neljännen sukupolven iPhonesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.