Nokialta uusi kokeellinen Image Space -palvelu

Markus Lehtiniitty
22. joulukuuta, 2009 19:00

Nokia on esitellyt Nokia Beta Labs -testausyhteisönsä kautta uuden Nokia Image Space -palvelun. Kyseessä on jälleen yksi kuviin liittyvä uusi kokeellinen palvelu Nokialta.
Nokia Image Spacen pääidea on yhdistää useiden eri käyttäjien samasta paikasta olevia kuvia yhteen yhtenäiseksi 3D-kuvaksi. Palvelu toimii yhteistyössä Yahoon omistaman Flickr-kuvapalvelun kanssa. Palvelun käyttämiseen tarvitaan siis myös Flickr-tili. Puhelimelta Image Spacen hyödyntämiseen puolestaan vaaditaan sisäänrakennettua digitaalista kompassia. Näin ollen testattuja malleja ovat toistaiseksi muun muassa N97, N97 mini, 6210 Navigator, 6710 Navigator ja 6720 classic. N97:n osalta sovelluksessa kerrotaan vielä olevan joitakin ongelmia kuvaa otettaessa.
Nokia Image Space tallentaa kuvaa puhelimen vakiokamerasovelluksella otettaessa kuviin GPS-paikkatiedon ohella myös kompassiin perustuvan tiedon kuvan suunnasta.
Image Spacen puhelinsovellus, Nokia Image Space Capture for S60, on ladattavissa täältä. Itse verkkopalvelu löytyy puolestaan osoitteesta imagespace.nokia.com/beta/. Verkkopalvelussa kuvia voi katselun ohella myös merkitä, kommentoida ja kuvailla.
Alta löytyvällä videolla Nokia Image Spacen kehityksessä mukana ollut Severi Uusitalo kertoo palvelusta:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.