Apple iPhone nyt suosituin puhelin Yhdysvalloissa

Markus Lehtiniitty
23. joulukuuta, 2009 16:16

Applen iPhone on kohonnut suosituimmaksi yksittäiseksi puhelinmalliksi Yhdysvaltain markkinoilla napaten 4,0 prosentin osuuden kaikista käytössä olevista puhelimista. Tieto on peräisin Nielsen-tutkimusyhtiön tuoreesta raportista. Lista Yhdysvaltain markkinoiden 10 suosituimmasta puhelimesta löytyy tämän jutun lopusta. Tutkimuksen tuloksista on kertonut muun muassa MobileCrunch-sivusto.
Nielsenin tutkimus käsittelee ajanjaksoa vuoden 2009 alusta lokakuun 2009 loppuun. Toiseksi suosituimmaksi puhelinmalliksi Nielsenin tutkimuksessa nousi RIM:in BlackBerry 8300 -laitteiden sarja. Kolmoseksi sijoittui yhä aikoinaan erittäin suosittu Motorolan RAZR V3 -mallisarja.
Kuten jutun lopusta löytyvä taulukko kertoo, on iPhone tutkimuksessa mukana Apple 3G iPhone -nimellä, mikä tarkoittaa, että mukaan on laskettu niin iPhone 3G:t kuin myös iPhone 3GS:t.
Viime viikolla kerroimme ComScoren tutkimuksesta, jonka mukaan iPhonen käyttäjämäärä oli ensimmäistä kertaa ylittänyt Yhdysvalloissa Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden käyttäjämäärän.
iPhonen suurimmat markkinat ovat toki sen Yhdysvaltain kotimarkkinoilla, mutta samalla Apple on onnistunut laajentamaan iPhonen menestystä tyylikkäästi myös laajemmin. Vuoden 2009 neljännen neljänneksen iPhone-toimitusten on arvioitu yltävän kenties jopa 10 miljoonaan kappaleeseen, mikä olisi selkeästi uusi ennätys iPhonen kvartaalimnyynnissä.
Nielsenin tuore tutkimus paljasti myös, että 21 prosentilla yhdysvaltalaisista kotitalouksista ei enää ole lankapuhelinliittymää, vaan vain matkapuhelin, sekä ainakin yhden älypuhelimen löytyvän 15 prosentista kotitalouksia. Suosituimmat puhelimilla käytetyt verkkosivut olivat Google, Yahoo Mail, Gmail, Weather Channel sekä Facebook.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.