Googlen Nexus One -puhelin myyntiin vain kutsujen voimalla?

Markus Lehtiniitty
25. joulukuuta, 2009 14:00

Googlen omasta Nexus One -puhelimesta on jälleen saatu esiin uusia, erittäin mielenkiintoisia tietoja. Googlen oma puhelin saattaakin saapua markkinoille vain rajoitetusti kutsupohjalta. Tämän ohella Engadget-blogi on tuonut esille myös Nexus Onen tarkat tekniset tiedot.
Google on käyttänyt kutsumallia monien palveluidensa osalta niiden alkutaipaleella. Nyt Engadgetin mukaan Google aikoo tuoda myös oman puhelimensa aluksi, 5. tammikuuta, tarjolle vain kutsumilleen henkilöille. Toistaiseksi ei ole tietoa, ketä nämä kutsutut olisivat, mutta yksi vahva mahdollisuus on, että Google tulee tarjoilemaan Nexus Onea vain rekisteröityneille Android-sovelluskehittäjille. Ilmeisesti kutsumalli rajoittuisi myös vain Googlen kutsuihin, eikä puhelimen ostaneilla olisi esimerkiksi mahdollisuutta lähettää tiettyä määrää kutsuja itse - ainakaan heti aluksi.
Edellä mainitun kaltainen rajoitettu saatavuus laskisi myös selvästi Googlen puhelimeen ennakkoon liittynytttä hypeä sekä luultavasti myös sen vaikutusta Android-puhelinten markkinoihin. Kuten aiemminkin on tiedetty, on Googlen puhelin käytännössä vain lukitsematon HTC Passion. Passionin odotetaan edelleen tulevan saataville Yhdysvalloissa T-Mobile-operaattorin kautta.
Lisäksi Engadget on esitellyt Nexus Onen tarkat tekniset tiedot. Tiedot löytyvät kokonaisuudessaan jutun lopusta löytyvistä listauskuvista. Mitään suuria yllätyksiä uudet tiedot eivät aiempiin verrattuna tarjoa: Nexus Onen tärkeimmät ominaisuudet ovat Android 2.1 -käyttöjärjestelmä, 3,7 tuuman kapasitiivinen AMOLED-kosketusnäyttö WVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-kuvausvalolla, 512 megatavua sekä ROM- että RAM-muistia, neljän gigatavun microSD-muistikortti pakkauksessa mukana, 802.11n-WLAN-tuki, sekä tuki 3G/WCDMA-taajuuksille 900, 1700 ja 2100 megahertsiä HSPA-tekniikoiden kera. Paksuutta Nexus Onella on 11,5 millimetriä.
Aiempaan laajaan Nexus One -uutistarjontaamme voi tutustua "nexus one" -haulla.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.