Videolla: Bluetooth-näppäimistö Apple iPhonen kaveriksi

Markus Lehtiniitty
27. joulukuuta, 2009 18:46

Langattomista lisänäppäimistöistä voi jatkossa yhä suuremmissa määrin muodostua osa mobiilia käyttökokemusta laitteiden ominaisuuksien monipuolistuessa ja muuttuessa yhä enemmän tietokonemaisemmiksi.
Tänään esiin nostamallamme videolla esitellään Apple iPhonen ja Applen Bluetooth-näppäimistön yhteistoimintaa. Apple ei itse tällaista ainakaan toistaiseksi vakiona mahdollista, vaan videolla nähtävä ratkaisu vaatii iPhonen lukitusten murtamisen ("jailbreak"). Bluetooth-näppäimistölle tuen tuova BTstack Keyboard -sovellus on saatavilla Cydia-sovelluskaupasta viiden dollarin hintaan.
BTStack-sovellus vaikuttaisi toimivan erittäin hyvin - näppäimistö on käytettävissä useissa sovelluksissa ja toiminta on erittäin sulavaa. Useamman näppäimen erikoiskomennoille ei tosin vielä toistaiseksi löydy.
Alta löytyvän yksittäisen käyttäjän YouTube-palvelun lataaman videon ohella myös Engadget-blogi on käsitellyt asiaa omalla, kenties selkeämmällä videollaan. Kyseinen video ei kuitenkaan ole liitettävissä, joten valitsimme alle kyseisen pidemmän videopätkän.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.