Valepuhelusovellus saataville Symbian S60 -kosketuspuhelimille

Markus Lehtiniitty
29. joulukuuta, 2009 18:20

Suomalainen DrJukka-nimellä esiintyvä Symbian-sovelluskehittäjä tohtori Jukka Silvennoinen on julkaissut Symbian S60 -alustan kosketuspuhelimilla toimivan Fake Calls -valepuhelusovelluksen.
Joistakin Samsungin tuoreista puhelinmalleista jo vakionakin löytyvän valepuhelutoiminnallisuuden idea on tarjota mahdollisuus tulevan puhelun tekaisemiseen, jolloin soivan puhelimen avulla voi päästä irti kiusallisista tilanteista.
Fake Calls on toistaiseksi saatavilla vasta kosketusnäytöllisille Symbian S60 5th Edition -alustan puhelimille, kuten Nokian 5800 XpressMusicille ja N97:lle. Sovellus toimii niin, että osoitekirjasta valitaan käytettävissä olevat soittajat sekä haluttaessa myös ajankohta valepuhelun saapumiselle. Sovellus hyödyntää asetuksissa määritettyä soittoääntä, tai henkilöön yhdistettyä ääntä sellaisen ollessa käytössä, sekä osoitekirjan yhteyteen liitettyjä kuvia.
Sovellus on toistaiseksi kehityksensä vaiheessa, ja tällä hetkellä saatavilla oleva versio numeroltaan 0.50(0) edustaa alfatason testiversiota. Fake Calls -sovelluksen voi ladata DrJukka.com-sivuilta täältä. Kyseessä on allekirjoittamaton versio, joten latauksen jälkeen sovellus on vielä Symbian Signed -allekirjoitettava, mikä onnistuu puolestaan täällä.
Fake Calls -sovelluksen ohella DrJukka on jo aiemmin julkaissut Fake Messages -sovelluksen, joka mahdollistaa tekaistujen viestien lähettämisen puhelimensisäisesti puhelimen viestikansioon.
Tuoreen Fake Calls -sovelluksen sekä Fake Messagesin ohella DrJukka on kehittänyt Symbianille myös useita muita sovelluksia, kuten Y-Browser sekä Y-Tasks.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.