LG:kin jää pois Mobile World Congressista?

Markus Lehtiniitty
30. joulukuuta, 2009 18:01

Maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja, korealainen LG:kin, saattaa jättäytyä pois helmikuussa Espanjan Barcelonassa järjestettävän vuoden 2010 Mobile World Congress -konferenssin messualueelta. Jo aiemmin olemme kertoneet maailman suurimman puhelinvalmistajan Nokian päättäneen jättää MWC:n ensi vuonna väliin ja olla läsnä Barcelonassa erillisellä kohteellaan.
Asiasta on kertonut muun muassa hollantilainen, yleensä hyvin LG:hen liittyvissä asioissa perillä oleva All About Phones -sivusto.
Huhujen mukaan LG:n odotetaan seuraavan hyvin samoilla linjoilla Nokian kanssa: omaa messuosastoa ei MWC:hen enää tänä vuonna pystytetä, mutta myös LG tulee olemaan läsnä Barcelonassa omalla, MWC-tapahtumasta erillisellä paviljongillaan. LG:ltä voidaan ehdottomasti odottaa useita tuotejulkistuksia helmikuussa MWC:n yhteydessä.
LG:n päätöksen takana kerrotaan olevan useita eri syitä: LG ei ole varma, vastaako MWC:ssä mukana olo enää sen tavoitteita, kulujen katsotaan olevan liian korkeita ja ilmeisesti myös Samsung on varannut MWC:stä tänä vuonna hyvin paljon mainostilaa.
Mobile World Congress järjestetään ensi vuonna 15.-18. helmikuuta. Nokia pitää oman tapaamispaikkansa auki 15.-16. helmikuuta, mutta LG:n osallistumisen kestosta ei vielä ole tietoa.
Nokian ja LG:n poisjättäytymiset saattavat laajemmassa mittakaavassa kertoa jopa koko Mobile World Congressin vaiheittaisesta luhistumisesta. Entinen mobiilialan ehdoton vuoden ykköstapahtuma ei ole enää entisensä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.