Tässä ovat vuoden 2009 parhaat Nokia-laitteet ja -palvelut

Markus Lehtiniitty
30. joulukuuta, 2009 19:12

Vuosi 2009 alkaa lähestyä loppuun. Nokialle kyseessä oli melko vaikea vuosi kokonaisuudessaan, mutta myös vaikeaan vuoteen mahtui paljon hyviäkin uusia laitteita sekä tärkeitä palvelujulkistuksia. Nokian oma Nokia Conversations -blogi on joulukuun aikana kysellyt lukijoidensa mielipiteitä Nokian vuoden 2009 parhaasta laitteesta sekä parhaasta palveluista, kuin myös parhaimmista Nokiaan liittyvistä ohjelmista ja sovelluksista.
Nokia Conversationsin tulokset ovat nyt tässä: vuoden parhaaksi laitteeksi äänestettiin ylivoimaisesti Nokia N900, parhaan palvelun tittelin jakoivat tasatuloksella Ovi Store -sisältökauppa ja Ovi Maps -karttapalvelu, minkä ohella parhaimmaksi Nokia-sovellukseksi valittiin Twitterin käyttöön tarkoitettu kolmannen osapuolen Gravity-sovellus.
Laitekategorissa N900:n parhaaksi valitsi jopa 59 prosenttia äänestäjistä. Kakkossijalle sijoittunut Nokia E72 ja kolmossijalle yltänyt Nokia N97 mini jäivät kymmenen ja yhdeksän prosentin ääniosuuksillaan todella kauas taakse. N900:n hyvyydestä voidaan toki aina kiistellä sen Maemo-alustan tietynlaisen keskeneräisyyden vuoksi, mutta joka tapauksessa N900 oli loppupeleissä selkeän enemmistönkin mielestä Nokian paras laitejulkistus vuonna 2009.
Palvelukategoriassa Ovi Store oli vuoden ehdottomasti tärkein julkistus, mutta toisaalta Ovi Maps säilynee yhä Nokian palveluista toimivampana. Molemmat keräsivät itselleen 23 prosenttia annetuista äänistä. Kolmospaikan parhaan palvelun kisassa valtasi muun muassa helpon push-sähköpostin mukanaan tuova Nokia Messaging -viestintäsovellus. Nokia Messagingiin tullaan lisäämään sähköpostin ohella myös pikaviesti- ja yhteisöpalvelutoiminnot, mutta näiden osalta ollaan vielä valmista versiota edeltävässä beetatestivaiheessa.
Parhaaksi Nokia-sopvellukseksi ylsi 27 prosentin äänimäärällä Gravity-Twitter-sovellus, johon on lisäominaisuutena tuotu tuki myös Google Readerille. Kakkospaikka meni tässä kategoriassa Nokia Photo Browser -ohjelmistolle. Vuoden 2009 kolmanneksi parhaaksi sovellukseksi äänestäjät nostivat 15 prosentin äänimäärällä Nokia Ovi Suite 2.0 -hallintaohjelmiston.
Mennyt vuosi jää Nokian historiaan vaikeana vuotena, jona kuitenkin mahdollisesti luotiin pohja tulevalle menestykselle. Jo nyt Nokialle on ladattu paljon odotuksia ensi vuoden osalta, ja tulee olemaan erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka Nokia tulee suoriutumaan kohtaamistaan haasteista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.