Microsoft tuo Xbox Liven osaksi Windows Mobilea?

Markus Lehtiniitty
31. joulukuuta, 2009 17:50

Microsoft on tuomassa Xbox Live -pelipalvelua osaksi Windows Mobile -mobiilikäyttöjärjestelmäänsä tai näin ainakin voisi päätellä yhtiön hiljattain julkaisemasta työhakemuksesta. Lisäksi Xbox Liven integroimista Windows Mobileen on muutenkin osattu odottaa jo pitkään.
Microsoft haki työntekijää "Principal Program Manager - LIVE Engagement Job" -tittelillä, mutta työilmoituksen mukaan paikka on nyt jo täytetty eikä hakemusteksti ole enää täten luettavissa. Aiemmin Microsoft kuitenkin kuvasi työnkuvaa Xbox Live -kokemuksen tuomisella uusiin laitteisiin konsolin ohella ja erityisesti "Xbox Live -tuen sisältäviä pelejä Windows Mobilelle". Koko työhakemus löytyy kuvankaappauksen muodossa esimerkiksi tästä The Boy Genius Reportin merkinnästä.
Erityisesti työhakemuksessa mainittiin "avatarien integrointi, sosiaalinen vuorovaikutus sekä usean ruudun kokemukset".
Xbox Liven ja Windows Mobilen liitosta on huhuttu jo Microsoftin pääjohtajan Steve Ballmerin lähes vuosi sitten CES-messuilla pitämästä esityksestä asti.
Mitään varsinaista tietoa Xbox Liven ja Windows Mobilen yhdistävän projektin aikataulusta ei ole, mutta hyvin todennäköisesti Xbox Live -ominaisuudet kytkeytyvät yhteen Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmäversion kanssa. Virallisia tietoja siitä voidaan odottaa kevään aikana ja markkinoille laitteisiin asti Windows Mobile 7:n pitäisi ehtiä ensi vuoden loppupuolella.
Windows Mobile on viime aikoina menettänyt asemiaan älypuhelinten käyttöjärjestelmäkamppailussa, ja ollessaan onnnistunut voisi Xbox Live tuoda oman apunsa käyttöjärjestelmän tilanteeseen. Muutenkin Microsoftin tulisi enemmän hyödyntää muiden tuotteidensa sitomista Windows Mobileen parantaakseen käyttöjärjestelmänsä menestysmahdollisuuksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.