Googlen Nexus One jo Engadgetin testattavana

Kaarlo Räihä
3. tammikuuta, 2010 11:53

Alkuvuoden odotetuin puhelinjulkistus on monien mielestä Googlen Nexus One, jonka virallinen julkaisu tapahtuu ensi viikolla. Engadget-sivusto on kuitenkin jo saanut puhelimen testattavaksi ja puhelimen antamat ensivaikutelmat ovat sivuston mukaan hyvät.
Puhelimen ominaisuuslista pitää sisällään mm. Android 2.1 -alustan, yhden gigahertsin kellotaajuudella jylläävän Snapdragon-suorittimen, 3,7-tuumaisen kapasitiivisen AMOLED-kosketusnäytön (resoluutio 480x800), 512 megatavua ROM-muistia, 512 megatavua RAM-muistia, microSD-muistikorttipaikan (mukana neljän gigatavun muistikortti), 5 megapikselin kameran LED-salamalla, kiihtyvyysanturin ja valoa tunnistava sensorin. Verkkoyhteyksien osalta laite tukee 802.11n-, 3G/WCDMA- ja Bluetooth-yhteyksiä.
Ulkomuotoa Engadget kuvailee sanoilla ohut (paksuus 11,5 millimetriä) ja sileä, jonka lisäksi Nexus One muistuttaa ulkonäöltään muita HTC:n valmistamia puhelimia. Muotoilu on Engadgetin mukaan onnistunut ja laite on parempi tältä osin kuin esim. Motorolan Droid. Ulkonäön ohella myös laitteen sisältä löytyy potkua, ja se onkin nopeampi kuin Droid käytettävyyden osalta, eli ohjelmat reagoivat syötteisiin vauhdikkaammin ja ohjelmat latautuvat rivakammin.
Aivan täydellinen puhelin ei kuitenkaan nopeuden osalta ole, vaan kotinäyttöjen välillä siirryttäessä voi ruudulla Engadgetin sanojen perusteella havaita pientä tahmaamista. Puhelin ei myöskään tue monikosketusta, kuten jo aiemmin on kerrottu, joten parantamisen varaa laitteessa on.
Käyttöliittymän osalta laite sisältää muutamia kivoja jippoja, kuten elävät taustakuvat, jotka voivat reagoida käyttäjän syötteisiin sekä eri kotiruutujen välillä tapahtuvan nopean vaihtamisen, joka helpottanee moniajosta riippuvaisten kuluttajien elämään.
Engadgetin kattavampi testi puhelimesta on luvassa muutaman päivän sisällä, jolloin selviää kuinka hyvin Googlen puhelin pärjää kilpailijoidensa kovassa seurassa.
Puhelimesta kiinnostuneet voivat kurkata laitteen kuvia täältä ja lyhyen esittelyvideon täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.